Tietoa sivustosta

Yleistä sivustosta

Näillä sivuilla kerrotaan maakunta- ja sote-uudistuksen etenemisestä. Sivua päivittävät viestintätyöryhmän jäsenet (Yhteystiedot > Viestinnän yhteistyöryhmä).

Sivustoa koskevaa palautetta, kysymyksiä tai muutosehdotuksia voi lähettää joko viestintätyöryhmän jäsenille tai palautelomakkeen kautta.

Sivusto on toteutettu suomeksi, mutta perustietoa uudistuksesta löytyy myös englanniksi, ruotsiksi ja viittomakielellä. Lisätiedon lähteille on näiltä sivuilta ohjattu linkkien avulla (alueuudistus.fi-sivuston kieliversiot).

Tiedonhaussa voi hyödyntää sivuston yläosassa olevaa hakutoimintoa tai alla olevaa sivukarttaa.

RSS-syötteen voi tilata sivuston tiedotteista ja uutisista. Kysy lisätietoja viestintäasiantuntija Anne Hytöseltä (anne.hytonen@esavo.fi).

Pdf-muotoisten dokumenttien lukemiseen on käytettävä esimerkiksi maksutonta Adobe Acrobat Reader -ohjelmaa. Aineistoja-osion doc- ja ppt-muotoisten dokumenttien avaamiseen vaaditaan Microsoft Office -ohjelmat.

Sivuston rakenne

Uudistus – yleistietoa maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelusta

Aikataulu ja eteneminen, Uuden maakuntahallinnon tehtävät, Konsernirakenteen valmistelu, Maakuntastrategia, Maakunta- ja sote-uudistuksen sanastoa, Maakuntavaalit, Uudistus vittomakielellä, In English / På svenska, Aineistoja, Henkilöstölle

Uudistusta tekemässä – tietoa valmisteluryhmien kokoonpanoista, kokousaineistot

Esivalmisteluorganisaatio, Valmisteluhenkilöstö, Laajennettu johtoryhmä, Ohjausryhmä, Poliittinen neuvottelukunta

Valmistelutyöryhmät, Alueiden kehittäminen, Alueiden käyttö, Henkilöstö, Kasvupalvelut, Maatalous, Pelastustoimi, Sosiaali- ja terveyspalvelut, Talous, Tietohallinto, Tilahallinto, Viestinnän yhteistyöryhmä, Ympäristöterveydenhuolto

Pilotit – alueelliset ja valtakunnalliset pilottihankkeet

Kasvo-kasvupalvelupilotti

Järjestöt ja hankkeet – uudistusta ja sen valmistelua tukevat hankkeet

Hyvinvointia kulttuurista, I&O kärkihanke Etelä-Savo, Järjestöt Etelä-Savo – yhdessä uutta, LAPE-Etelä-Savo, Nuorten ääni uudessa maakuntahallinnossa, Portaat, VESOTE – Suomen paras elintapaneuvonnan palvelumalli Etelä-Savoon

Kysy meiltä

Usein kysytyt kysymykset, Palautelomake (Kysy tai kommentoi!)

Ajankohtaista

Tiedotteet ja uutiset, Kokoukset ja tilaisuudet, Uutiskirjeet, Avoimet työpaikat, Tietoa sivustosta

Yhteystiedot – Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistuksen yhteyshenkilöt

Maakuntauudistuksen johtoryhmä, Maakuntauudistuksen ohjausryhmä, Alueiden kehittäminen -valmistelutyöryhmä, Alueiden käyttö -valmistelutyöryhmä, Henkilöstö-valmistelutyöryhmä, Kasvupalvelut-valmistelutyöryhmä, Maatalous-valmistelutyöryhmä, Pelastustoimi-valmistelutyöryhmä, Sosiaali- ja terveydenhuolto -valmistelutyöryhmä, Talous-valmistelutyöryhmä, Tietohallinto-valmistelutyöryhmä, Tilahallinto-valmistelutyöryhmä, Viestinnän yhteistyöryhmä, Ympäristöterveydenhuolto-valmistelutyöryhmä

Saavutettavuusseloste

Maakunta- ja sote-uudistuksen sivuja koskee EU:n saavutettavuusdirektiivi. Direktiivin mukainen siirtymäaika saavutettavuuden toteuttamiseksi on 23.9.2020.

Saavutettavuusdirektiivi kiinnittää huomiota verkkopalvelun käytettävyyteen, ymmärrettävyyteen ja selkeyteen.

Olemme aloittaneet työn sivuston läpikäymiseksi niin, että sivustomme noudattavat WCAG 2.0 -kriteeristön AA-tasoa. Käymme läpi sivustoa ja korjaamme siellä havaittuja puutteita systemaattisesti (esimerkiksi linkkien avautuminen uuteen selainikkunaan). Uusien sisältöjen suhteen pyrimme huomioimaan saavutettavuuskriteerit välittömästi.

Otamme mielellämme vastaan palautetta, kysymyksiä ja parannusehdotuksia myös saavutettavuuden näkökulmasta. Palautetta voi antaa joko sivuston palautelomakkeen kautta, viestintäasiantuntija Anne Hytöselle (anne.hytonen@esavo.fi) tai viestintätyöryhmän jäsenille (Yhteystiedot: http://www.etela-savo.fi/yhteystiedot > Viestinnän yhteistyöryhmä).

Tietosuojaseloste

Tietosuoja-asetuksen mukainen rekisteriseloste Etelä-Savon maakuntaliiton toiminnassa käsiteltävistä henkilötiedoista. 

Uutiskirjeet-osiossa voi tilata maakunta- ja sote-uudistuksen uutiskirjeen. Tilauslomakkeen yhteydestä löytyy uutiskirjeen rekisteriseloste.

Palautelomakkeella on mahdollisuus antaa sähköpostiosoite henkilökohtaista vastausta varten. Näitä yhteystietoja ei kerätä rekisteriin.

Sivuston kehittämistä varten sen käytöstä kerätään tilastollisia tietoja. Tilastoitavia tietoja ovat käyttäjämäärä, käyttömaa, käyttäaika ja käytetty selain.