fbpx

Aluehallitus kokoontui ensimmäiseen kokoukseensa − hyvinvointialuejohtajan rekrytointi alkaa

Kuvassa aluehallituksen 2. varapuheenjohtaja Pirkko Valtola, puheenjohtaja Heikki Laukkanen ja 1. varapuheenjohtaja Satu Taavitsainen kokouksen jälkeen.

Aluehallitus kokoontui ensimmäiseen kokoukseensa 23.3.2022. Kokouksessaan aluehallitus julisti hyvinvointialuejohtajan viran haettavaksi ja päätti hakumenettelystä.

Kokouksen aluksi aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Laukkanen summasi tulevan kevään keskeisiä työkokonaisuuksia. Laukkasen mukaan aluehallituksella on kaikkiaan seitsemän tärkeää kokonaisuutta, joissa pitää onnistua − vielä ennen juhannusta.

− Meillä alkaa tiivis työskentely. Ensinnäkin meidän pitää ottaa valmistelu haltuun ja lähteä sitä ohjaamaan. Toiseksi meillä on hyvinvointialuejohtajan valinta. Meidän on myös tehtävä strategiset linjaukset ja niihin on sisällytettävä talouden haltuunotto. Meillä on edessä hallintosäännön täydentäminen, yhteinen edunvalvonta ja yhteistyö lakkaavien organisaatioiden kanssa. Samalla on muistettava, että henkilöstö on muutoksessa avainasemassa. Muutos pitää tehdä yhdessä henkilöstön kanssa, totesi Laukkanen kokouksen alussa.

Hyvinvointialuejohtajan virka julistettiin haettavaksi

Aluehallitus päätti julistaa Etelä-Savon hyvinvointialueen johtajan viran haettavaksi. Haku aukeaa maanantaina 28.3. ja kestää kaksi viikkoa maanantaihin 11.4.2022 klo 14.30 saakka.

− Olen nopeasti tapahtuvan rekrytoinnin kannalla. Minusta on tärkeää, että hyvinvointialuejohtaja voi mahdollisimman pian osallistua hyvinvointialueen valmisteluun ja hyvinvointialueella tapahtuviin henkilövalintoihin, Laukkanen sanoi.

Hakuilmoituksessa hakijan eduksi katsotaan menestyksellinen konsernityyppinen johtamiskokemus, kokemus muutosjohtamisesta, hyvä sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmän sekä pelastustoimen ja niiden talouden tuntemus sekä kansainvälisten yhteyksien edellyttämä kielitaito.

Aluehallitus kävi vilkasta keskustelua asiasta. Aluehallituksen puheenjohtaja ja vt. hyvinvointialuejohtaja valtuutettiin vielä tekemään muutoksia hakuilmoituksen tekstiin. Vt. hyvinvointialuejohtaja Risto Kortelainen totesi aluehallitukselle, että ei ole itse hakemassa paikkaa.

− Olen jo aiemminkin julkisesti todennut, että ikäni puolesta en ole hakemassa paikkaa. On hyvä, että voin osallistua rekrytointiin riippumattomasti sekä tehdä esityksen valittavasta henkilöstä aluehallituksen ja aluevaltuuston päätettäväksi. Samalla kaikki virkaan hakevat ovat tasa-arvoisessa asemassa, Kortelainen sanoo.

Aluehallitus asetti nuorisovaltuuston

Aluehallitus asetti Etelä-Savon hyvinvointialueelle nuorisovaltuuston vahvistamalla väliaikaisen valmistelutoimielimen päätöksen 27.10.2021. Kokouksen pöytäkirjaan lisätään liite nuorisovaltuuston jäsenistön kokoonpanosta.

Myöhemmin keväällä Etelä-Savon hyvinvointialueelle tullaan nimeämään myös vanhusneuvosto ja vammaisneuvosto, tavoitteena on tuoda ne käsittelyyn seuraavaan hallituksen kokoukseen 13.4.

Yhteistoimintaelin nimettiin

Aluehallitus nimesi yhteistyötoimielimen ajalle 23.3.2022- 31.12.2022. Hyvinvointialueen yhteistoimintaelimessä jatkavat henkilöstön edustajina tällä ajalla samat henkilöt, jotka ovat toimineet tehtävässä hyvinvointialueen perustamisesta alkaen: Eija Huttunen (Juko), Sini Hintikainen (Juko), Taru Juntunen (Jyty) Tiia Rautpalo (Super), Seija-Sofia Käärmelahti (Tehy), Anne Puntanen (JHL). Jokaiselle henkilöstön edustajalle on nimetty myös varajäsen.

Aluehallitus nimesi työantajan edustajaksi ajalle 23.3.2022−31.12.2022 aluehallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajat ja aluevaltuuston puheenjohtajan sekä hyvinvointialuejohtajan ja muutosjohtajan. Yhteistoimintaelimen sihteeriksi valittiin HR-vastuuvalmistelija Kati Nieminen.

Kunnilta, kaupungeilta ja kuntayhtymiltä saadut selvitykset

Kokouksessaan aluehallitus käsitteli Etelä-Savon kuntien ja kaupunkien sekä kuntayhtymien antamat selvitykset mm. hyvinvointialueelle siirtyvästä omaisuudesta, veloista, vastuista ja sopimuksista. Aluehallitus merkitsi annetut selvitykset tiedoksi lähetti ne eteenpäin aluevaltuuston käsiteltäviksi. Tietoja täydennetään vielä 30.6.2022 mennessä.

Asiasta enemmän esityslistassa ja pöytäkirjassa:
https://eshva.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=202237

Aluehallitus päätti seuraavista kokouksista

Aluehallituksen seuraavat kokoukset pidetään:  

ke 13.4. klo 14.00
ke 4.5. klo 14.00
ke 25.5. klo 14.00
ke 8.6. klo 14.00

Lisätiedot

Heikki Laukkanen, aluehallituksen puheenjohtaja, p. 0400 755 204
Risto Kortelainen, vt. hyvinvointialuejohtaja, p. 050 522 8677

Kaikki kokouksen asiat ovat nähtävissä esityslistassa ja pöytäkirjassa, jotka julkaistaan täällä:  

https://eshva.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames