fbpx

Aluehallitus perusti Etelä-Savon hyvinvointialueelle toimialajohtajien virat

Etelä-Savon hyvinvointialueen toimeenpano etenee. Aluehallitus päätti perustaa toimialajohtajien virat Etelä-Savon hyvinvointialueelle. Aluehallitus määritti myös virkojen kelpoisuusvaatimukset sekä päätti viranhaltijoiden valintamenettelystä. 

Aluehallitus perusti kokouksessaan 25.5.2022 Etelä-Savon hyvinvointialueelle terveyspalvelujen toimialajohtajan, sosiaalipalvelujen toimialajohtajan, ikääntyneiden palveluiden toimialajohtajan, pelastus- ja turvallisuuspalvelujen toimialajohtajan ja konsernipalvelujen toimialajohtajan virat 1.6.2022 alkaen. Virat täytetään toistaiseksi voimassa olevina.

Kaikkiin vaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä kokemus alan johtamisesta ja kehittämisestä. Terveyspalvelujen toimialajohtajan virkaan vaatimuksena on lisäksi lupa toimia lääkärin tehtävissä ja erikoislääkärin pätevyys.

Janne Laine (kesk.) esitti, ettei perusteta konsernipalveluiden toimialajohtajan virkaa vaan konsernipalveluiden esimiehenä toimii hyvinvointialueen johtaja.

Laineen esitystä kannatti Seija Kuikka (kesk.).

Eija Stenberg (sd.) toi puolestaan esille, että uusi perustettava organisaatio on huomattavan suuri ja se tarvitsee myös riittävän johtamisen.

Konsernipalveluihin kuuluvat muun muassa talouspalvelut, hallintopalvelut, henkilöstöpalvelut, tietohallintopalvelut, tila- ja kiinteistöpalvelut sekä ruoka- ja puhtaanapitopalvelut.

Aluehallitus äänesti asiasta. Hallitus hyväksyi esityslistan mukaisen pohjaesityksen äänin 7-6.

Aihe esityslistassa:
https://eshva.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=202245-9

Aluehallitus päätti johtavien viranhaltijoiden virkavalintamenettelystä

Virkojen perustamisen jälkeen aluehallitus päätti myös virkavalintamenettelystä koskien toimialajohtajien virkojen täyttämistä. Vt. hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä tarkensi pohjaesitystä niin, että virat laitetaan avoimeen hakuun. Aluehallitus päätti asiasta tämän jälkeen yksimielisesti. Aluehallitus myös valtuutti vt. hyvinvointialuejohtajan ja HR-vastuuvalmistelijan valmistelemaan rekrytointiprosessia ja käynnistämään rekrytointiprosessin aluehallituksen päättämän menettelyn mukaisesti.

Aihe esityslistassa:
https://eshva.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=202245-10

Seuraava aluehallituksen kokous keskiviikkona 8.6. kello 14.00.

Lisätiedot

Santeri Seppälä, vt. hyvinvointialuejohtaja, 040 359 6934, santeri.seppala@etela-savo.fi
Heikki Laukkanen, aluehallituksen puheenjohtaja, 0400 755 204, heikki.laukkanen@etela-savo.fi

Aluehallituksen kaikki asiat esityslistassa ja pöytäkirjassa, jotka julkaistaan täällä: https://eshva.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames