fbpx

Aluehallitus vahvisti Eloisan visuaalisen ilmeen

Etelä-Savon hyvinvointialueen aluehallitus vahvisti 12.10.2022 pidetyssä kokouksessaan aluevaltuuston tahtotilan Eloisa-lempinimestä sekä visuaalisesta ilmeestä. Hallitus valitsi kokouksessaan hyvinvointialueelle myös johtajaylilääkärin.

Etelä-Savon hyvinvointialueen, Eloisan uusi logo.

Aluehallitus päätti vahvistaa aluevaltuuston tahtotilan mukaisesti, että Etelä-Savon hyvinvointialueen lempinimi on Eloisa. Lisäksi aluehallitus päätti vahvistaa aluevaltuuston tahtotilan visuaalisesta ilmeestä ja edistää työtä sen mukaisesti.

Ilme innostaa ja pysäyttää energisellä värillään. Pehmeästi muotoiltu, lähes abstrakti maakunnan muoto toimii merkkinä, joka elävöittää materiaaleja ja muistuttaa siitä, että hyvinvointialue tehdään yhdessä.

– Uudessa visuaalisessa ilmeessä tulee esiin Etelä-Savon maakunnan rajat ja se sopii hyvin yhteen Eloisa-lempinimen kanssa. Lempinimi ja visuaalinen ilme yhdessä kuvastavat hyvin aluettamme, ihmisiä sekä elämäntapaa, aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Laukkanen sanoo.

– Ilme on erilainen, raikas ja muista hyvinvointialueista erottuva eli juuri sitä, mitä on haettukin. Olen tyytyväinen, että tästä tulee nyt jotakin hyvin uutta, hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä sanoo.

Etelä-Savon hyvinvointialueen brändityö on aloitettu alkuvuodesta 2022, ja kumppanina työssä on mainostoimisto Luova Työmaa. Työhön on osallistettu matkan varrella niin johtoa, päättäjiä, henkilöstöä kuin alueen asukkaitakin.

Brändiä on työstetty yhdessä hyvinvointialueen strategian kanssa. Aluevaltuusto käsitteli lempinimeä ja visuaalista ilmettä osana strategiatyöpajaansa keskiviikkona 28.9. ja linjasi niistä oman tahtotilansa.

– Brändityö kulkee yhtä matkaa hyvinvointialueen strategiatyön kanssa, niin että brändi pohjaa valmisteilla olevaan strategiaan. Brändistä tulee strategian kanssa hyvä kokonaisuus, Laukkanen toteaa.

Hyvinvointialueen uusi visuaalinen ilme otetaan käyttöön asteittain loppuvuoden aikana ja on kokonaisuudessaan käytössä Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan aloittaessa toimintansa 1.1.2023.

Etelä-Savon hyvinvointialueen, Eloisan uusi visuaalinen ilme.

Johtajaylilääkärin viran täyttäminen

Aluehallitus valitsi kokouksessaan Etelä-Savon hyvinvointialueen johtajaylilääkäriksi Jaana Luukkosen. Valinta tehtiin yksimielisesti esitetyn mukaisesti ja se perustui kokonaisarviointiin.

Luukkonen työskentelee tällä hetkellä vastaavassa virassa Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä, Sosterissa. Luukkonen on kardiologi, ja tehnyt pitkän uran myös vastaavissa hallinnollisissa tehtävissä.

Virka on ollut auki sisäisessä ilmoittautumismenettelyssä ajalla 2.9.2022-16.9.2022. Virka täytetään toistaiseksi voimassa olevana ja siinä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Tilapäisen valiokunnan perustaminen ennakkopäätöksen antamiseksi Vaalijalan kuntayhtymälle

Vaalijalan kuntayhtymä on lähestynyt aluehallitusta pyytämällä ennakkopäätöstä kuntayhtymän ylijäämää koskevasta asiasta. Etelä-Savon hyvinvointialueen aluehallitus ei kuitenkaan ole esteellisyyksien vuoksi päätösvaltainen käsittelemään kyseistä ennakkopäätöstä, eikä aluehallitusta saada päätösvaltaiseksi varajäsentenkään osalta.

Niinpä aluehallitus päätti esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto perustaa hyvinvointialueesta annetun lain mukaisesti tilapäisen valiokunnan käsittelemään Vaalijalan kuntayhtymän ennakkopäätöstä koskevaa pyyntöä asialistassa esitetyn mukaisesti.

Aluehallitus päätti yksimielisesti tehdä pohjaesitykseen muutoksen siten, että tilapäisen valiokunnan jäsenille valitaan myös varajäsenet.

Asialista päätöksineen on nähtävissä osoitteessa: https://eshva.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=202264-6

Etelä-Savon ruoka- ja puhtauspalvelu Oy:n perustaminen

Etelä-Savon hyvinvointialue, Mikkelin kaupunki sekä Etelä-Savon Koulutus Oy ovat selvittäneet yhteisen in-house yhtiön, Etelä-Savon ruoka- ja puhtauspalvelu Oy:n perustamista.

Mikkelin kaupunginhallitus on päättänyt 3.10.2022, että ”ruoka- ja puhtauspalveluiden yhtiöittämisselvitys lopetetaan ja Mikkelin kaupunki kehittää ko. palvelua jatkossa omana toimintona”.

Aluehallitus merkitsi Mikkelin kaupunginhallituksen päätöksen tiedoksi ja päätti lopettaa yhtiöittämisselvityksen.

Aluehallituksen kokouksen kaikki asiat esityslistassa ja pöytäkirjassa, jotka julkaistaan täällä: https://eshva.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=202264

Lisätiedot

Heikki Laukkanen, aluehallituksen puheenjohtaja, 0400 755 204, heikki.laukkanen@etela-savo.fi

Santeri Seppälä, hyvinvointialuejohtaja, 040 359 6934, santeri.seppala@etela-savo.fi