fbpx

Aluevaalien ehdokasnumerot on vahvistettu

Etelä-Savon aluevaalilautakunta on tänään 23.12.2021 vahvistanut 23.1.2022 toimitettavien aluevaalien ehdokasasettelun. Aluevaalilautakunta on järjestänyt puolueet ehdokaslistojen yhdistelmään 20.12.2021 pitämässään kokouksessa arvottuun järjestykseen. Vaalilain mukaisesti viimeiseksi oikealle ehdokaslistojen yhdistelmään merkitään valitsijayhdistyksen ehdokas. Ehdokkaiden järjestys puolueen listalla määräytyy puolueiden esittämien ehdokaslistojen mukaisesti. Ehdokkaiden numerot ja muut tiedot näkyvät osoitteesta: Etelä-Savon hyvinvointialue, ehdokkaat (vaalit.fi).

Aluevaalien toimittaminen tästä eteenpäin on nyt kuntien tehtävänä.  Aluevaalilautakunta kokoontuu 26.1.2022 vahvistamaan aluevaalien tuloksen. Aluevaalien ääntenlaskenta tapahtuu kunnissa sekä ennakkoäänten että vaalipäivänä annettujen äänten osalta. Aluevaalilautakunnan tehtävänä on vahvistaa tulos. Jos äänimäärät tai vertausluvut ovat yhtä suuret, niiden keskinäinen järjestys ratkaistaan arpomalla.

Kuntien keskusvaalilautakunnat vahvistavat äänimäärät 26.1.2022 viimeistään klo 18 alkavassa kokouksessaan. Äänimäärät ilmoitetaan aluevaalilautakunnalle vaalitietojärjestelmän kautta. Kun aluevaalilautakunta on saanut kuntien keskusvaalilautakuntien vahvistamat äänimäärät, sen on viipymättä vahvistettava aluevaalien tulos. Aluevaalilautakunta myös julkaisee vaalien tuloksen sisältävän pöytäkirjan, antaa luettelon valtuutetuiksi valituista ja heidän varajäsenistään maakuntavaltuustolle sekä antaa tiedon vaalien tuloksesta oikeusministeriölle.

Vaalien ennakkoäänestysaika on kotimaassa 12.-18.1.2022 ja ulkomailla 12.-15.1.2022. Varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022.

Lisätietoja antaa

Eero Aarnio
Aluevaalilautakunnan puheenjohtaja
eero.aarnio@netti.fi

Anna-Maija Juvonen
Aluevaalilautakunnan sihteeri
anna-maija.juvonen@etela-savo.fi