fbpx

Aluevaalihaasteeseen ilmoittautui 16 hyvinvointialuetta

Etelä-Savo otti vastaan Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen alulle laittaman aluevaalihaasteen jo aiemmin. Nyt haasteeseen on lähtenyt mukaan 16 hyvinvointialuetta. Alueita on Suomessa yhteensä 21.

Etelä-Savo kilvoittelee korkeimmasta äänestysprosentista Pohjois-Karjalan, Etelä-Karjalan sekä Pohjois-Savon kanssa. Hävinneet hyvinvointialueet tarjoavat yhteisvastuullisesti torikahvit siinä voittaja-alueen kunnassa, jossa on äänestetty vilkkaimmin.

Aluevaalien äänestyshaasteen merkeissä kisataan myös Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Lapissa, Kainuussa, Päijät-Hämeessä, Hämeessä, Keski-Suomessa ja Kymenlaaksossa. Viimeisimpänä joukkoon liittyneillä Vantaa-Keravalla ja Keski-Uudellamaalla haastekisan palkinto liittyy torikahvien sijaan ämpäreihin.

Aluevaalihaasteeseen voi osallistua äänestämällä, haastamalla mukaan muita ihmisiä, tekemällä aiheesta julkaisun sosiaalisen median kanaviin aihetunnisteilla #aluevaalihaaste ja #torikahvihaaste tai jakamalla hyvinvointialueiden aluehaastejulkaisuja.

Ennakkoäänestys on kotimaassa 12.–18. tammikuuta ja ulkomailla 12.–15. tammikuuta. Varsinainen vaalipäivä on 23. tammikuuta.

Tiedot aluevaalien ehdokkaista julkaistiin 23.12. vaalien tieto- ja tulospalvelussa. Etelä-Savon ehdokkaat ovat nähtävissä osoitteessa https://tulospalvelu.vaalit.fi/AV-2022/fi/ehd_listat_12.html.

Lisätietoja antaa:

Sami Sipilä henkilökuva | Etelä-Savon sote-uudistus

Sami Sipilä

KONSERNIPALVELUJEN TOIMIALAJOHTAJA
044 770 0577
sami.sipila@etela-savo.fi