fbpx

Blogi: Mietteitä tikkutiistaina

Näin tikkutiistaina on hyvä pysähtyä hetkeksi hyvinvointialueen ajankohtaisten asioiden äärelle. Maalis—huhtikuussa hyvinvointialueen päätöksentekoelimet ovat aloittaneet työnsä. Valtuusto on kokoontunut kaksi kertaa ja hallituksella on ollut yksi kokous sekä kokopäivän perehtymisseminaari. Tällä pääsiäisviikolla hallitus kokoontuu toisen kerran ja tarkastuslautakunnallakin on ensimmäinen kokous.

Päätöksentekijöiden rooli tulee kevään aikana olemaan merkittävä. Hallituksen ja valtuuston työlistalla ovat mm. hallintosäännön valmistelu sekä hyvinvointialueen strategian ja brändin määrittely. Hallintosäännön osalta kesäkuussa on valmiina jo pitkälle viety versio. Strategiakumppanin nimen tiedämme tällä viikolla, ja työ käynnistyy vauhdikkaasti. Brändityö on jo käynnistynyt. Siihen liittyen henkilöstöille on laitettu kysely. Myöhemmin brändityöhön tullaan osallistamaan myös alueemme asukkaita. Luonnollisesti myös talousasiat ovat läsnä jokaisessa valtuuston ja hallituksen kokouksessa. Talousarvion valmistelu on edennyt niin, että tiedämme jo siirtyvät tulot ja menot. Tällä viikolla saamme uudet arviot valtionrahoituksesta, joten pääsemme arvioimaan jo hyvin talouden lähtötilannetta.

Oma ajatukseni on, että olemme pystyneet luomaan hyvän alun meidän valmistelijoiden ja poliittisten päätöksentekijöiden välille. Edessä on mielenkiintoisia ja vaikeitakin keskusteluja sekä päätöksiä, mutta hyvällä yhteistyöllä voimme selvitä. Tärkeintähän on, että saamme isommat linjat päätöksentekijöiltä ja sitten me ydintoimintojen asiantuntijat luomme yksityiskohtaisemmat mallit, miten palvelut asiakkaille toteutetaan.

Valtuuston suurimpia päätöksiä kevään aikana on hyvinvointialueen johtajan valinta. Hakuaika on päättynyt. Prosessi on hallituksen ja valtuuston käsissä ja kuulemme varmasti sen vaiheista säännöllisesti. Itse sain hieman yllättäen kunnian toimia hyvinvointialueen johtajan tehtävässä siihen saakka, kunnes vakituinen viranhaltija ottaa tehtävän vastaan. Teemme valmisteluorganisaatiossa tehtäväjärjestelyjä, joten valmistelun etenemiseen omalla tehtävämuutoksellani ei ole vaikutuksia. Tärkein viesti on, että valmistelutyö jatkuu. Tavoitteena on, että hyvinvointialueen palvelut ovat kuvattuna kesäkuun loppuun mennessä. Myös konsernipalvelujen, kuten ICT:n ja HR:n puolella tehdään työtä laajalla alueella.

Hyvinvointialueen muiden viranhaltijoiden rekrytoinnissa odotamme vielä hallituksen linjauksia. Lähtökohta kaikissa seuraavissa rekrytoinneissa on sisäinen rekrytointi ja ilmoittautuminen. Ensimmäisessä vaiheessa olisi tärkeä saada nimettyä toimialojen johtajat sekä järjestämiskokonaisuuden johtaja. Tämä tarkoittaa noin kuutta viranhaltijaa. Seuraavassa vaiheessa vuorossa olisivat palvelualueiden johtotehtävät. Näitä on noin 20—30. Suurin osa hyvinvointialueen henkilöstöstä siirtyy ilman erillisiä ilmoittautumis- tai hakumenettelyjä. Henkilöstön osalta valmistelemme jouhevimman mahdollisen siirtymisprosessin.

Lyhyeen blogiin on mahdotonta sisällyttää pientäkään osaa kaikesta valmistelun kirjosta. Pyrimme kuitenkin jatkuvasti välittämään tietoa hyvinvointialueen valmisteluun liittyen eri kanavien kautta, jotta jokainen eteläsavolainen pysyy mukana muutoksessa.

Näillä miettein hyvää pääsiäisen aikaa!

Sami Sipilä henkilökuva | Etelä-Savon sote-uudistus

Sami Sipilä

KONSERNIPALVELUJEN TOIMIALAJOHTAJA
044 770 0577
sami.sipila@etela-savo.fi