fbpx

Digitukiviikon tarkoituksena on kasvattaa digitaitoja

Ristiinan kotihoito kuvituskuva | Etelä-Savon sote-uudistus

Tietokoneet, tabletit, älypuhelimet, älykellot ja monet muut laitteet ovat nykyään arkipäivää ja ne sujuvoittavat normaaleja jokapäiväisiä asioita. Digitalisaatio mahdollistaa muun muassa ruokakauppatilaukset suoraan kotiovelle, yhteydenpidon ympäri maailman sekä monimutkaisten virastoasioiden hoitamisen kätevästi kotisohvalta.


Digi- ja väestöviraston järjestämää Digitukiviikkoa vietetään 30.8.-3.9.2021. Viikon tarkoituksena on kasvattaa tietoisuutta digiosaamisen merkityksestä ja digitaitojen kasvattamisesta. Digitaitoja kehittämällä varmistat, että saat kaiken hyödyn irti laitteistasi! Digitukiviikko on kaikille avoin ja maksuton valtakunnallinen tapahtuma. Viikon ohjelma ja osallistumislinkki ovat nähtävissä tapahtuman Facebook-sivuilla täällä.


Digitaitojen kehittäminen voi tuntua vaikealta ja turhauttavalta yksin, sillä uusia palveluja ja digilaitteita syntyy jatkuvasti. Nuorempi sukupolvi oppii digitaitoja jo ketterästi koulussa, mutta ikääntyvä sukupolvi kohtaa enemmän haasteita digilaitteiden kanssa nopean kehityksen vuoksi. Etelä-Savon sote-uudistuksen digitaito-projekti pyrkii vastaamaan tähän ongelmaan ja tarjoaa matalan kynnyksen apua ikääntyville henkilöille digitaitojen opettelemisessa.


Digitaito-projektissa on mukana Linkkitiimin Marko Torppala, joka järjestää älypuhelimien ja tablettien käyttöopetusta ikääntyville ihmisille. Koulutukset järjestetään joka tiistai vuoden loppuun saakka klo 14–16 Omatorilla (Porrassalmenkatu 21, 2krs, 50100, Mikkeli. Koulutusten sisältö räätälöidään aina osallistujien digitaitotason mukaiseksi, joten mukaan voi hypätä, vaikka älypuhelimet olisivat täysin uusia tuttavuuksia. Koulutuksissa on mahdollisuus kokeilla maksutta esivalmisteltua tablettia tai älypuhelinta, mikäli omaa laitetta ei ole. Koulutuksiin ei vaadita ennakkoilmoitusta, vaan voit tulla vapaasti paikalle.

Lisätietoja antaa

ja

Marko Torppala

Linkkitiimi

Digitaitokouluttaja

marko.torppala@linkkitiimi.fi

020 780 9000