fbpx

Etelä-Savon hyvinvointialue hakee vaikuttavuusjohtajaa, henkilöstöjohtajaa sekä digijohtajaa

Haemme joukkoomme vaikuttavuusjohtajaa, henkilöstöjohtajaa sekä digijohtajaa toistaiseksi voimassa oleviin virkoihin. Virat täytetään 1.1.2023 alkaen. Kaikissa viroissa valittava henkilö voidaan ottaa määräaikaiseen ja mahdollisesti osa-aikaiseen virkasuhteeseen enintään 31.12.2022 saakka.

Haku kaikkiin virkoihin on auki 2.9.-16.9.2022 klo 15 saakka.

Vaikuttavuusjohtaja

Tehtävänäsi on tukea hyvinvointialueen johtoa hyvinvointialueen strategian ja sen alastrategioiden toimeenpanossa ja järjestämistehtävien menestyksekkäässä toteuttamisessa sekä vaikuttavuusperusteisessa ohjauksessa. Olennaista on arvioida väestön palvelutarpeeseen vastaamiseksi toteutetun palvelutoiminnan tehokkuutta ja vaikuttavuutta huomioiden niin taloudellinen kuin laadullinen näkökulma. Osaat konkretisoida työsi tulokset analyysein, tekstein ja esityksin.

Vaikuttavuusjohtajana johdat myös hyvinvointialueen sidosryhmätyötä ja edunvalvontaa yhdessä virka- ja luottamushenkilöjohdon kanssa. Seuraat laajasti hyvinvointialueen toimintaympäristön muutoksia ja edistät työlläsi alueen tavoitteiden saavuttamista. Toimit läheisessä yhteydessä hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimien sekä yhteistyöfoorumien kanssa.

Tarjoamme sinulle haasteellisen työtehtävän uudistuvassa toimintaympäristössä sekä erittäin innostuneet ja kehittämishaluiset työkaverit. Vaikuttavuusjohtajana pääset rakentamaan uuden hyvinvointialueen toimintamalleja yhdessä osaavien ammattilaisten kanssa.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä kokemus johtamisesta ja kehittämisestä.

Henkilöstöjohtaja

Henkilöstöjohtajana tuet hyvinvointialueen strategisten tavoitteiden toteuttamista ja hallitset HR-prosessien kokonaisuuden. Henkilöstöjohtajana johdat henkilöstöpalveluita tuloksellisesti tietoon perustuen ja kehittäen asiakaskokemusta.

Sinulla on laaja ja monipuolista kokemusta henkilöstöjohtamisesta, henkilöstön osaamisen kehittämisestä sekä näyttöä onnistuneesta kehitystyöstä ja muutosjohtamisesta. Kokemus julkisen hallinnon henkilöstöpalveluista on eduksi, mutta olennaista on, että sinulla on kokemusta suuren henkilöstövaltaisen organisaation innostavasta johtamisesta ja strategisesta kehittämisestä tiiviissä yhteistyössä palveluliiketoiminnan kanssa. Ymmärrät syvällisesti henkilöstöjohtamisen merkityksen ja vaikutuksen asiakkaille tuotettavien palveluiden laatuun ja vaikuttavuuteen sekä henkilöstön työssä jaksamiseen.

Tarjoamme sinulle haasteellisen työtehtävän uudistuvassa toimintaympäristössä sekä erittäin innostuneet ja kehittämishaluiset työkaverit. Henkilöstöjohtajana pääset rakentamaan uuden hyvinvointialueen toimintakulttuuria ja henkilöstöpolitiikkaa yhdessä osaavien ammattilaisten kanssa.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä kokemus johtamisesta ja kehittämisestä.

Digijohtaja

Digijohtajana tuet hyvinvointialueen strategisten tavoitteiden toteuttamista sekä toteutat vahvaan digitalisaatioon ja kehittyneeseen tietojohtamiseen tähtääviä kehittämishankkeita yhdessä eri toimialojen osaajien kanssa.

Sinulla on intohimoa ja näkemystä teknologian hyödyntämiseen palveluiden ja työntekijäkokemuksen kehittämiseksi. Vastaat tarvittavan teknologian sovelluksista ja niihin liittyvän osaamisen hankkimisesta, tietoturvasta sekä huolehdit ulkoistettujen palveluidemme kokonaisuuden toimivuudesta.

Tarjoamme sinulle haasteellisen työtehtävän uudistuvassa toimintaympäristössä sekä erittäin innostuneet ja kehittämishaluiset työkaverit. Digijohtajana pääset rakentamaan uuden hyvinvointialueen toimintamalleja ja omaa palveluorganisaatiotasi yhdessä osaavien ammattilaisten kanssa.