fbpx

Etelä-Savon hyvinvointialueen Eloisan henkilöstöjohtaja ja digijohtaja on valittu

Eloisan henkilöstöjohtajaksi on valittu Petri Alaluusua ja digijohtajaksi Jukka Mielonen. Mielonen työskentelee parhaillaan Etelä-Savon hyvinvointialueen ICT-vastuuvalmistelijana ja Alaluusua siirtyy Etelä-Savon hyvinvointialueen palvelukseen Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin henkilöstöjohtajan paikalta.

Henkilöstöjohtajan ja digijohtajan paikat ovat olleet avoimessa haussa ajalla 2.9.−16.9.2022. Henkilöstöjohtajaksi haki yhteensä 11 henkilöä ja digijohtajaksi 8. Valinnat on tehty kokonaisarvioinnin perusteella, jossa on huomioitu esimerkiksi asetetut kelpoisuusvaatimukset, ansiovertailu sekä soveltuvuusarviointi.

Petri Alaluusua siirtyy Etelä-Savon hyvinvointialueelle Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin henkilöstöjohtajan paikalta. Hän on työskennellyt henkilöstöjohtajana myös esimerkiksi Kuntien Tierassa ja Salon kaupungilla.

−Odotamme Petriltä vahvaa panosta Etelä-Savon hyvinvointialueen uudenlaisen organisaatiokulttuurin rakentamisessa. Petrin kanssa alamme luoda konkretiaksi strategiassa painotettuja parhaan ja joustavan työnantajan ominaisuuksia. Haluamme rakentaa myös työhyvinvoinnin ja HR-prosessien käytännöt aivan uudelta pohjalta, jotta meistä tulee tunnetusti kiinnostava ja vetovoimainen työnantaja, konsernipalvelujen toimialajohtaja Sami Sipilä sanoo.

Alaluusua aloittaa Eloisan henkilöstöjohtajana 1.11.2022.

Jukka Mielonen työskentelee parhaillaan Eloisan ICT-palvelujen vastuuvalmistelijana. Aiemmin hän on työskennellyt Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä Essotessa tietojärjestelmäpalvelupäällikkönä ja tietohallintojohtajan sijaisena. Parhaillaan hän työstää Itä-Suomen yliopiston sosiaali- ja terveysjohtamisen laitokselle myös väitöskirjaa, aiheenaan ikääntyvien kokemukset sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisaatiossa.

−Digijohtajan roolina on olla vahvana kumppanina muille toimialoille, kun palvelurakenteen muutosta ja digitalisaatiota viedään eteenpäin. Rooli on erityyppinen kuin perinteisellä tietohallintojohtajalla, sillä hyvinvointialueen tarvitsema loikka uudentyyppisiin sähköisiin palveluihin ja siinä onnistuminen on erittäin merkittävä asia palveluiden sujuvuuden ja riittävyyden takaamisessa, Sipilä toteaa.

Mielonen aloittaa digijohtajan työssä joustavasti, siirtyen siihen vastuuvalmistelijan tehtävästään. Konsernipalvelujen johtotiimi on nyt vaikuttavuusjohtajaa lukuun ottamatta rekrytoitu. Vaikuttavuusjohtajan rekrytointiprosessi on vielä kesken ja henkilövalinnasta tiedotetaan prosessin päätyttyä.

Lisätiedot

Sami Sipilä, konsernipalvelujen toimialajohtaja, p. 044 770 0577, sami.sipila@etela-savo.fi