fbpx

Hyvinvoinnin tekijät

Hyvinvoinnin tekijät esittelee viikoittain Etelä-Savon hyvinvointialueelle siirtyviä ammattilaisia. Esittelyjä tehdään kaikista organisaatioista ja hyvinvointialueen kehittämishankkeista.

Hanna-Leena Niskanen

Kuntoutuskoordinaattori Hanna-Leena Niskanen

Olen Hanna-Leena Niskanen ja työskentelen Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksessa Toiminnallisen kuntoutuksen kuntoutuskoordinaattorina Pieksämäellä. Toiminnallinen kuntoutus tarjoaa monipuolista päiväaikaista toimintaa ja palveluja erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Haave työskennellä erityistä tukea tarvitsevien kanssa sai minut opiskelemaan sosiaalialaa yli 15 vuotta sitten. Opintojeni aikana pääsin harjoitteluun Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksen päiväaikaisiin toimintoihin ja koin heti olevani oikealla alalla.

Työni on hyvin monipuolista. Saan hyödyntää omaa osaamistani ja työ haastaa minua kehittymään ammatillisesti. Työhöni kuuluu muun muassa Toiminnallisen kuntoutuksen toimintojen ja palvelujen kehittäminen yhteistyössä eri työryhmien kanssa, yksilöllisten päiväaikaisten toimintojen suunnittelu asiakkaiden kanssa sekä asiakasohjaus päiväaikaisissa toiminnoissa. Asiakkaiden toiminnot suunnitellaan ja toteutetaan joustavasti asiakkaan yksilöllisten tavoitteiden ja tarpeiden mukaisesti tukien asiakkaan kokonaiskuntoutusta. Yksi vastuualueistani on media- ja digikasvatuksen suunnittelu ja toteutus asiakkaille.

Asiakastyö ja vuorovaikutus asiakkaan kanssa antavat minulle parhaat eväät kehittää toimintoja.  Toiminnallisen kuntoutuksen kuntoutuskoordinaattorina näen aitiopaikalta, kuinka merkittävä vaikutus päiväaikaisilla toiminnoilla on asiakkaan kuntoutuksessa.

Olen pienen kaupungin ihminen ja viihdyn Pieksämäellä hyvin. Olen asunut Pieksämäellä nyt lähes 20 vuotta. Vapaa-aikani kuluu mökkeillen perheen kanssa, lasten harrastusten parissa ja viimeisen vuoden aikana olen hurahtanut pelaamaan suomalaisten uutta suosikkilajia, padelia. Liikkuminen lisää hyvinvointia, ja jos peli ei aina kulje, niin ainakin näkee tuttuja, joiden kanssa on mukava viettää yhteistä aikaa.

Mukavaa joulun ajan odotusta!


Maria Kääriäinen

Sosiaaliohjaaja Maria Kääriäinen

Etelä-Savon Hyvinvoinnin tekijät -juttusarjassa esittäytyy Essoten sosiaaliohjaaja Maria Kääriäinen

Hän työskentelee Mikkelin keskustassa sijaitsevassa sosiaalikeskuksessa työikäistäisten palveluissa nuorten aikuisten sosiaaliohjaajana. 

– Vuosien varrella olen työskennellyt monenlaisissa työtehtävissä. Pisimmän työurani olen tehnyt ensin terveydenhuollossa ja tämän jälkeen sosiaalipuolella. Auttaminen on aina ollut se oma juttu, Maria kertoo. 

Asiakkaan kanssa hän työskentelee aina yksilöllisesti ja keskustellen. Maria ohjaa, tukee ja neuvoo elämän eri tilanteissa. Työtehtäviin kuuluvat esimerkiksi aktivointisuunnitelmat, kuntouttava työtoiminta, palvelutarpeenarviot, työ- ja koulutusasioissa tukeminen ja paljon muuta. 

– Liikun myös asiakkaan arjessa mukana eri ympäristöissä. Tavoitteena on tukea sen hetkisessä elämäntilanteessa ja saattaa asiakas kohti tasaisempaa arkea, Maria kiteyttää. 

Sosiaaliohjaus on yksi aikuissosiaalityön muoto, jota tehdään useasti yhteistyössä sosiaalityöntekijän kanssa. Asiakkaaksi ohjaudutaan eri palveluiden kautta tai itse yhteyttä ottamalla. Asiakkaan haasteet voivat liittyä päihteisiin, mielenterveysongelmiin, taloudellisiin ongelmiin, arjen hallintaan, koulutukseen, työllistymiseen taikka yleensäkin elämässä selviytymiseen. 

– Parasta työssä ovat ehdottomasti asiakkaat ja kun huomaa heidän menneen eteenpäin ja onnistuneen asioissaan. 

Sosiaalipalveluissa työskennellään moniammatillisesti ja ammattitaitoa jatkuvasti kehittäen. Päätöksentekokykyä tarvitaan. Mariankin osaamista tukevat myös muun muassa neuropsykiatrisen valmentajan ja elintapaohjaajan koulutukset. 

Maria on paljasjalkainen eteläsavolainen eikä muualle haikailekaan, sillä luonnon ja vesistöjen läheisyys ovat hänelle tärkeitä. 

– Vapaa-aikani menee pitkälti koirien kanssa touhuten sekä liikkuen. Intohimoina minulla on aina ollut musiikki, sisustus ja puutarhanhoito, jotka ovat hyvää vastapainoa työlleni, Maria kertoo. 


Virpi Kinnunen

Suuhygienisti Virpi Kinnunen

Moro, mie oon Kinnusen Virpi ja toimin suuhygienistinä Rantasalmen terveyskeskuksen hammashoitolassa.

Alalle ”jouduin” sattuman kautta. Eräs hammaslääkäri pyysi minut töihin luvaten, että työpaikkakouluttavat minut. Lähes vuoden työskentely innoitti lähtemään hammashoitaja kouluun, josta valmistuin vuonna -86. Työskentelin Juvan ja Sulkavan hammashoitoloissa. Suuhygienistiksi valmistuin Helsingistä 1993. Tulin takaisin Rantasalmelle töihin vuonna 2002.

Työni on monipuolista, kaikenikäiset käyvät vastaanotollani. Työtehtäväni ovat terveysneuvonta ja ohjaus, suunterveystarkastukset, hoidontarpeen arviot, suun infektiosairauksien ehkäisy, hoito ja seuranta, hampaiden kiinnityskudosten hoidot. Lisäksi teen oikomishoitoa. Hoidan puhelinajanvarauksen päivittäin. Torstaisin ja perjantaisin teen hammashoitolan ja vastaanoton välinehoidon.

En tiedä onko liian voimakkaasti sanottu, mutta rakastan työtäni. On mukava tulla töihin, kohdata potilaat niin puhelimessa, kuin kasvokkain ja tietysti työkaverini. Ei ole kahta samanlaista päivää. Potilaan huomioonottaminen on hoidossani tärkeintä.

Vapaalla liikun luonnossa. Kaksi koirulia huolehtii, että myös huonolla säällä. Harrastan liikuntaa monipuolisesti. Suunnistus on koukuttavaa.

Etelä-Savossa on hyvä työskennellä ja elää. Meillä on vahva yhteistyön henki ja voima. Postiviinen elämänasenne yhdistettynä savolaisella lupsakkuudella on hyvä yhdistelmä. Täällä on kaikki tarvitsemani, puhdas luonto, mahtavat liikuntapaikat, unohtamatta laadukasta kulttuuritarjontaa.

Hyvää talven odotusta!


Eija Vihavainen

Perushoitaja Eija Vihavainen

Hei!

Olen Eija Vihavainen, perushoitaja Pieksämäen Virtasalmelta. Työskentelen Palvelukeskus Kivitaskussa, joka on kodinomainen, ympärivuorokautista hoitoa tarjoava pieni yksikkö Maaveden rannalla. Osastojen lisäksi Kivitaskussa sijaitsee hoitajavastaanotto ja kotihoidon toimisto. Tämä mahdollistaa saumattoman yhteistyön kotihoidon ja Kivitaskun välillä. Itse teen hoitotyötä Kivitaskun osastoilla sekä kotihoidossa.

Koen työni olevan monipuolista ja palkitsevaa – viihdyn siis työssäni erinomaisesti. Työurani on kestänyt 33 vuotta ja sen aikana Kivitasku on kokenut monenlaisia muutoksia. Työyhteisömme on hyvä, sinne on helppo tulla ja siellä on hyvä olla. Monet ilot ja surut on jaettu työkavereiden kesken. Toivottavasti saan työskennellä Kivitaskussa eläkeikään asti.

Vapaa-ajalla luen paljon, mökkeilen ja näyttelen Virtasalmen teatterissa. Teatterin tekeminen hyvässä porukassa on hyvää vastapainoa työlle. Se on kokonaan oma maailmansa. Olen syntynyt Virtasalmella ja koen aina olevani virtasalmelainen. Täällä on luonto lähellä ja ihmiset mukavia. Tarvittavat peruspalvelut löytyvät kylältä ja lähimpään kaupunkiin on lyhyt matka. Koko Etelä-Savo on mielestäni kaunista seutua.


Ville Hokkanen

Valmiussuunnittelija Ville Hokkanen

Tervehdys!

Olen Ville Hokkanen ja aloitin Etelä-Savon pelastuslaitoksella valmiussuunnittelijana lokakuun puolivälissä.

Osallistun Eloisan pelastus- ja turvallisuuspalveluiden vastuulle kuuluvien väestönsuojelu-, varautumis- ja valmiustoimintojen suunnitteluun, kehittämiseen ja palvelutuotantoon sekä muiden toimialojen ja kuntien varautumisen ja valmiussuunnittelun tukemiseen.

Ennen nykyistä tehtävääni olin pitkään puolustusvoimien palveluksessa, ensin merivoimissa ja viimeksi Mikkelin Maavoimien esikunnassa turvallisuus- ja valmiustiimissä valmiusaliupseerin tehtävissä.

Hain pelastuslaitoksen ja tulevan hyvinvointialueen valmiussuunnittelijan paikkaa, koska se vaikutti varsin kiinnostavalta hommalta. Minulle se merkitsi myös siirtymistä pehmeämmän turvallisuuden pariin.

Ensi vaikutelmani pelastuslaitoksesta on positiivinen. Tuli myös ihan kotoisa olo, kun kahvipöytäjutut tuntuvat olevan samalla tasolla kuin puolustusvoimissa…

Asun vaimon ja neljän lapsen kanssa Ristiinassa. Vapaa-aikani menee pitkälti perheen parissa ja kotihommissa. Harrastan sählyn pelaamista, kuntosalilla käymissä ja lenkkeilyä.

Viihdyn Etelä-Savossa ja Ristiinassa hyvin, koska vesistö ja luonto ovat ihan nurkilla, ja myös peruspalvelut toimivat. Verraten läheltä Mikkelin keskustasta löytyy sitten vähän enemmänkin palveluita. Mikkelistä on hyvät kulkuyhteydet moneen paikkaan: kaupunki on muuhun Suomeen nähden sopivassa solmukohdassa.


Maritta Kuusinen

Sairaanhoitaja Maritta Kuusinen

Hei! Olen Maritta Kuusinen ja työskentelen sairaanhoitajana syöpätautien poliklinikalla sekä lääkehoitoyksikössä Savonlinnan keskussairaalassa.

Olen aina halunnut työskennellä sairaalassa. En uskonut koskaan pääseväni sairaanhoitajakouluun, joten pyrin terveydenhuollon osastosihteerikoulutukseen, joka silloin järjestettiin Helsingissä. Tein harjoittelujakson yksityiselle terveysasemalle. Siellä ystävystyin terveydenhoitajaan, joka sanoi minulle, että minun on pyrittävä sairaanhoitokouluun. Muistan kun sanoin, että en koskaan tule sinne pääsemään. Hain kuitenkin ja pääsin opiskelemaan sairaanhoitajaksi. En ole koskaan katunut tätä päätöstä. Olen niin ylpeä ammatistani ❤️

Työskentelen syöpätautien yksikössä syöpälääkärin vastaanotolla ja lääkehoitoyksikössä, jossa annetaan solunsalpaajahoitoja syöpäpotilaille. Syöpälääkärin vastaanottohoitajana työhöni kuuluu potilaan ja omaisten ohjaaminen ja neuvonta solunsalpaajahoitojen alkaessa. Kun vakava sairaus yllättää, kiireetön läsnäolo ja kuunteleminen ovat todella tärkeä osa työtäni. Lääkehoitoyksikössä toteutan syöpälääkärin määräämiä solunsalpaaja- ja immuno-onkologisia lääkehoitoja potilaan kuuntelemista unohtamatta. Toiset potilaat tarvitsevat hyvin paljon ohjausta ja kuuntelijaa, ja sitä varten me täällä olemme. Päivät saattavat joskus venyä myöhäänkin, mutta siihen olen asennoitunut eikä se minua haittaa. Potilaat ovat ykkösasia työssäni.

Työssäni innostaa juuri tämä antoisa ja palkitseva työ. Meillä on aivan ihanat lääkärit. Tämä on loistava työyhteisö. Olemme sopineet yhteiset pelisäännöt, keskustelemme paljon yhteisistä asioista ja kehitämme työtämme jatkuvasti. Uuteen työpäivään on aina yhtä ihana tulla. Kiitos työkavereiden ja lähijohdon 🥰

Etelä-Savossa parasta on rauhallinen, puhdas ja kaunis luonto. Aamu-uinti onnistuu työmatkalla. Myös läheiseni asuvat täällä.


Heli Hyttinen

Palomestari Heli Hyttinen

Hei! Olen palomestari Heli Hyttinen ja työskentelen Etelä-Savon pelastuslaitoksella. Toimin tällä hetkellä koulutuskoordinaattorina. Keksin hakeutua pelastusalalle, kun näin uutisen ensimmäisestä suomalaisesta naispelastajasta. Pelastajan työhön minut houkutteli erityisesti työn fyysisyys. 

Koordinoin vakinaisen henkilöstön ja sopimushenkilöstön koulutuksia. Sijaistan myös tarvittaessa päivystävää palomestaria. Parasta työssä on yhdessä tekeminen, hyvät työkaverit ja työn vaihtelevuus. 

Tykkään asua Etelä-Savossa, koska täällä on mahtava luonto ja hyvät liikkumismahdollisuudet.


Teemu Kukkonen

Sairaanhoitaja Teemu Kukkonen

Etelä-Savon Hyvinvoinnin tekijät -juttusarjassa esittäytyy Essoten sairaanhoitaja Teemu Kukkonen. 

Teemu työskentelee Moision sairaalan osasto 7:llä, mikä on vaativahoitoisten psykoosipotilaiden osasto. Suljettu vuodeosasto on 20-paikkainen ja Teemu on työskennellyt siellä jo lähes 20 vuoden ajan. 

– Potilaina on akuutista psykoosista kärsiviä tai psykoosista toipuvia, ja huolehdin heidän kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistaan. Työvuorossa minulla on yleensä kolme tai neljä vastuupotilasta, Teemu kertoo. 

Lisäksi osastolla hoidetaan kriminaalipotilaita, jotka ovat tulleet jatkohoitoon valtion psykiatrisista sairaaloista. Potilaita hoidetaan useinkin vastoin heidän omaa tahtoaan. Se tuo työhön haastavuutta mutta myös mielenkiintoa, mikä motivoi Teemua työssään. 

– Meillä on tosi hyvä työyhteisö ja sitä kuuluisaa Moision henkeä. Työkaveriin voi aina luottaa ja apua saa milloin vain sitä tarvitsee. 

Alalle Teemu on hakeutunut siksi, että hän kokee halua auttaa ihmisiä. Nuorempana Teemu on kuulunut myös vapaapalokuntaan. Sairaanhoitajaksi hän on hakeutunut osin sattuman kautta mutta valintaa ei ole tarvinnut katua. 

Ensi vuoden alussa koko Moision sairaalan toiminta siirtyy Mikkelin keskustaan uuteen Mielen ja kuntoutuksen taloon. Moision työntekijöille ja potilaille muutos on suuri, sillä miljöö vaihtuu täysin. Teemua muutossa harmittaa se, että Moision kaunis ja rauhoittava ympäristö jää taakse. 

– Mutta muutoksessa on paljon hyvää, uudet psykiatriaan suunnitellut ja ennen kaikkea terveet tilat. Ja potilaille yhden hengen huoneet. Toivottavasti saamme muutettua myös sen Moision hengen, Teemu hymyilee. 

Teemu arvostaa sitä, että Etelä-Savossa luonto on lähellä ja ihmiset mukavia. Vapaa-ajallaan hän on mukana Mikkelin Uimaseuran toiminnassa ja seuraa aktiivisesti kaikkea urheilua. Kukkosen perheen yhteinen harrastus uima-altaiden lisäksi ovat pakohuonepelit. 


Mirva Lohjala

Erikoissairaanhoidon tulosalueen sihteeri Mirva Lohjala

Tervehdys syksyisestä Savonlinnasta!

Olen Mirva Lohjala ja työskentelen Savonlinnassa erikoissairaanhoidon tulosalueen sihteerinä. Työtehtäviini kuuluu erikoissairaanhoidon ylilääkäreiden avustaminen henkilöstöhallintoon liittyvissä asioissa aina virkamääräysten valmistelusta, työvuorojen suunnittelun kautta keikka-asuntojen varaamiseen. Huolehdin siis siitä, että kaikki toimii ja lääkärit pääsevät hoitamaan potilaita.

Olen koulutukseltani terveyden ja talouden tradenomi, joten koulutukseni tukee hyvin työtehtäviäni. Olen asunut lapsuuteni aivan Savonlinnan keskussairaalan läheisyydessä, ja äitini on tehnyt työuransa sairaanhoitajan tehtävissä. Valmistumisen jälkeen minulle oli luontevaa hakeutua töihin Savonlinnan keskussairaalaan.

Aloitin työurani kirurgian yksikössä, osastonsihteerin työtehtävissä. Vuonna 2014 siirryin osastonsihteerin tehtävistä nykyisiin tehtäviini. Viimeisten vuosien aikana olen saanut toimia myös ns. verkkoviestijänä ja vetänyt esimerkiksi sometiimiä. Tällä hetkellä työnsarakani keskittyy kuitenkin kokonaisuudessaan erikoisairaanhoidon lääkäreiden avustamiseen. Tämänhetkisessä työnkuvassani parasta onkin työtehtävien monipuolisuus.

Savonlinnassa parasta on elämän mutkattomuus. Täällä kaikki palvelut ovat lähellä ja helposti saavutettavissa. Itselleni on tärkeää, että perusasiat ympärillä ovat kunnossa. Koen, että se on hyvä perusta elämälle. Tässä kohtaa ei voi olla mainitsematta myös, kuinka hienoa on, että poikani saa käydä koulua Talvisalon koulussa Heikinpojan toimipisteessä, jonka Opetusalan Ammattijärjestö (OAJ) on valinnut vuoden kouluksi. Kaupungissa on hyvät harrastusmahdollisuudet ja kaupungin kauneus on vertaansa vailla.

Hyvää syksyn jatkoa kaikille!


Marja Jantunen

Rekrytointisihteeri Marja Jantunen

Hei kaikille, olen Marja Jantunen ja työskentelen
Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksessa Nenonpellossa
Pieksämäellä. Teen työkseni rekrytointisihteerin ja
RAIsoft pääkäyttäjän työtehtäviä.

Olen ollut nuoresta pitäen kiinnostunut ihmisten
hoitamisesta ja auttamisesta. Hakeuduin siten
kesätöihin Vaalijalaan jo 18- vuotiaana vuonna 1982.
Opiskelin ensin sairaanhoitajaksi ja myöhemmin vielä
sosiaali- ja terveydenhuollon hallinnon sihteeriksi.

Työtehtäviini kuuluvat rekrytointiin liittyvät tehtävät
esim. rekrytointien julkaisu. Kuntarekryn pääkäyttäjänä
minä ohjaan ja neuvon ohjelmistoon liittyvissä
kysymyksissä. RAIsoft ohjelmiston pääkäyttäjän
tehtävään kuuluu ohjelmistoon liittyviä tehtäviä,
RAI-arviointiprosessin hallintaa ja kehittämistä.

Työni on edelleen ihmisten kanssa tehtävää työtä, josta
pidän paljon. Se on neuvontaa, ohjausta ja edelleen
sitä ihmisten auttamista.

Etelä-Savossa asuminen on ollut minulle luonnollista,
olen täältä kotoisin ja läheiseni ovat myös täällä.
Palvelut ovat lähellä ja asuminen on edullista.
Työhuoneeni on järven rannalla ja katselen, kuinka
aurinko kimaltelee järven pintaan. Vaalijalassa olen
luonnon keskellä!


Jani Naukkarinen

Sairaanhoitaja Jani Naukkarinen

Terve! Olen Jani Naukkarinen ja toimin sairaanhoitajana moniammatillisen tiimin osana Pieksämäen perheneuvolan lasten ja nuorten mielenterveysyksikössä. Lisäksi toimin työparina perhepalveluiden palveluohjauksessa. Työni keskiössä on lasten, nuorten ja perheiden kohtaaminen, mutta myös yhteistyö eri verkostojen kanssa. Osana työnkuvaani on palveluiden tarjoaminen lähellä asiakkaita, jalkautumalla kouluille.

Päädyin aikoinani puolittain sattumalta sairaanhoitajaksi ja sillä uralla olen viihtynyt kohta neljännesvuosisadan mielenterveys-  ja päihdetyötä tehden.  Pieksämäki on hyvän kokoinen kaupunki tehdä töitä lasten, nuorten ja perheiden parissa. Yhteistyön rakentaminen asiakkaiden tukemiseksi eri toimijoiden kesken on mutkatonta ja joustavaa.

Tällä hetkellä vapaa-aika täyttyy pitkälti loppusuoralla olevan mielenterveys- ja päihdetyön kliinisen asiantuntijan Yamk-tutkinnon suorittamisesta, mutta siinä ohessa pyrin harrastamaan musiikkia ja liikuntaa. Pieksämäki onkin tarjonnut rauhallisen ja kauniin asuinympäristön lisäksi oivat harrastusmahdollisuudet.


Juuli Liljeström

Oppisopimusopiskelija Juuli Liljeström

Hei, olen Juuli ja työskentelen Rantasalmella Harjurinteellä, kehitysvammaisten asumisyksikössä. Opiskelen oppisopimuksella lähihoitajaksi.

Minut sai tänne töihin tämä ihana porukka. Niin asiakkaat ja työkaverit. Se mitä me täällä teemme on tärkeää, se miten täällä tehdään ja hoidetaan ja se varsinkin se miten aitoja ja mitään häpeämättömiä kehitysvammaiset ovat.

Työhöni kuuluu asiakkaiden perushoitoa joka sisältää kuntouttavaa työotetta, omatoimisuuden tukemista/kannustamista, lääkehoitoa ja potilastietokantaan kirjaamista.

Minua työssäni innostaa se kun näen asiakkaistani että he ovat tyytyväisiä siihen mitä teen. Ja he luottavat että osaan.

Täällä Etelä-Savossa on hyvä asua koska täällä on mukavia ihmisiä, rauhallista ja turvallista, täällä on kaunis luonto. Pieniä, eloisia kyliä ja todella hyvä yhteishenki.


Merja Rounamo

Hoitaja Merja Rounamo

Hei! Olen Merja ja työskentelen hoitajana Pieksämäellä Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksessa. Työpisteeni on tällä hetkellä lasten ja nuorten autismin kirjon kuntoutusyksikkö Ankkuri.

Peruskoulun jälkeen pohdin vaihtoehtoja mitä haluaisin tehdä isona. Olen aina ollut ulospäin suuntautunut ihminen ja muiden ihmisten auttaminen on ollut aina lähellä sydäntäni. Lukion jälkeen päädyin hakemaan lähihoitajan opintoihin, enkä ole katunut päivääkään uravalintaani. Työn ohessa olen lisäkouluttautunut. Vaalijalan lisäksi olen tehnyt työuraa sairaalassa akuutti- ja kirurgisella osastolla.

Työnkuvani on laaja, siihen kuuluu muun muassa asiakkaiden kuntoutuksessa tukeminen, arjen taitojen yhdessä opetteleminen, perushoitoa sekä lääkehoidosta huolehtiminen. Myös koulun käynnissä tukeminen erilaiset kirjalliset tehtävät ovat osa työtäni. Lisäksi osallistun moniammatillisiin tiimeihin, joissa laaditaan yksilöllisesti asiakkaille kuntoutuksen tavoitteita. Työpäivien sisältö on vaihteleva ja se tekee työstä mielekästä. Oman työni lisäksi toimin yhtenä mediakasvattajana osaamis- ja tukikeskuksen alueella.

Työpäivät eivät ole koskaan samanlaisia. Päivien sisällöt muodostuvat asiakkaiden kuntoutuksen tarpeiden mukaisesti. Työssäni minua innostaa työn monipuolisuus sekä mahdollisuus vaikuttaa työn tekoon liittyviin asioihin. Asiakkailta saatu välitön palaute, kuntoutuspolun eteneminen/yhdessä kulkeminen, asiakkaiden kohtaaminen, sekä ajan antaminen innostavat minua työssäni ja koen ne tärkeiksi. Joka päivä oppii uutta!

Etelä-Savo on sopivan kokoinen paikka asua ja elellä. Mielestäni palveluita on hyvin saatavilla. Seudun luonto ja maisemat ovat kauniita sekä välimatkat muihin maakuntiin eivät ole pitkiä. Olen asunut lähes koko ikäni Pieksämäellä, välillä suurkaupungissakin. Kotikaupunki on kuitenkin aina tuntunut kodilta sen rauhaisuuden, luonnonläheisyyden, riittävien palveluiden sekä harrastusmahdollisuuksien vuoksi.


Birgitta Valkeapää

Terveydenhoitaja/sairaanhoitaja Birgitta Valkeapää

Olen Birgitta Valkeapää ja toimin terveydenhoitajana/sairaanhoitajana Punkaharjun terveysasemalla, joka on yksi kauniin ja rempseän Savonlinnan seudun pienistä sivuterveysasemista. 

2000-luvun alussa yhteishakulomakkeita täyttäessä minulle oli selvää, että haluan varmasti työllistyä sekä saada ammatin, jossa koen pystyväni tekemään merkityksellistä työtä. Lähihoitajaopinnot kaksoistutkintoineen veivät silloin mukanaan ja ovat tuoneet minut vuosien varrella erilaisten sattumien ja lisäopintojen kautta tänne missä olen nyt. Sosiaali- ja terveysalalla pystyn vaikuttamaan hyvinvointiin paitsi henkilö- myös yhteiskuntatasolla.  

Työhöni kuuluu itsenäisen vastaanoton pitäminen terveysasemalla, lääkäreiden avustus pientoimenpiteissä, puhelinneuvonta ja -ajanvaraus sekä isompiin yksiköihin poiketen yleisiin toimintojen pyörimiseen liittyvää ”näkymätöntä” työtä erilaisista huoltotoimista paperitöihin. Meillä tehdään lisäksi paljon yhteistyötä kotihoidon, palveluasumisen sekä sosiaalihuollon kanssa. Erityisesti nautin erilaisista terveystarkastuksista, joissa kartoitetaan asiakkaan kokonaisvaltaista tilannetta ja mietitään keinoja ennaltaehkäistä mahdollisia tulevaisuuden terveyspulmia. 

Minua innostaa työssäni uuden oppiminen ja itsensä kehittäminen, sekä työyhteisö, joka tuntuu toiselta perheeltä. Pienen terveysasemayksikön etuna koen erityisesti tiiviin moniammatillisen työyhteisön talon sisällä, konsultaatioapua saa hyvin kysymällä. Täällä korostuu myös itsenäinen päätöksentekokyky, vahva ammattitaito ja omaan osaamiseen luottaminen, sillä aina ei ole paikalla sitä toista kollegaa keneltä kysyä apua äkillisissä tilanteissa. Äkillisiä tilanteita sattuu ajoittain, vaikka terveysasema toimiikin ajanvarausvastaanottona. Minusta on hienoa, että meitä työntekijöitä kannustetaan kehittämään, kouluttautumaan ja opiskelemaan uutta, opiskelen itse tällä hetkellä työnohessa sairaanhoitajan rajattua lääkkeenmääräämisoikeutta. 

Punkaharjulla ehdottomasti parasta on kaunis luonto ja sen tarjoamat mahdollisuudet niin harrastamisen kuin henkisen jaksamisenkin puitteina, työpäivän jälkeen on helppo puikahtaa vaikkapa lenkille kauniiseen harjumaisemaan.


Seija Huotari

Maahanmuuttopalvelujen ohjaaja Seija Huotari

Etelä-Savon Hyvinvoinnin tekijät -juttusarjassa esittäytyy Essoten maahanmuuttopalvelujen Seija Huotari. 

Seija työskentelee ohjaajana maahanmuuttopalvelujen yksikössä Mikkelin Kalevankankaalla Raviradantien toimipisteessä. Maahanmuuttopalvelut tukee asiakkaitaan kohti itsenäistä arkea uudessa kotimaassa. Palveluiden voi kuvailla olevan laidasta laitaan joka sektorilla. 

Asiakkaitamme ovat kiintiöpakolaiset, oleskeluluvan (kuntapaikat) saaneet turvapaikanhakijat ja muut maahanmuuttajat, ihan vauvasta vaariin. Myös asiat, joiden parissa työskentelemme, voivat olla mitä vaan syntymän ja kuoleman väliltä, Seija kertoo. 

Seija kollegoineen tukee, ohjaa ja neuvoo esimerkiksi viranomaisten kanssa asioimisessa sekä hakemusten ja lomakkeiden täyttämisessä. Myös terveydenhuollon pariin saa ohjausta. Suomalaiseen yhteiskuntaan tutustuttaminen on avainasemassa ja tietysti kotiseudun palvelut järjestötoimintaa unohtamatta.  

Seija on kouluttautunut nuorisotyöhön ja sosionomiksi. 

Maahanmuuttopalvelujen ohjaajan työ oli pitkä haaveeni, joka vihdoin toteutui neljä vuotta sitten. Sitä ennen työskentelin mm. Nuorten työpajoilla, Olkkari-hankkeessa, nuorisotyöntekijänä ja vastaanottokeskusohjaajana, Seija luettelee. 

Laajasta työkokemuksesta huolimatta hän kokee oppivansa uutta lähes päivittäin jo siksi, että maahanmuuttopalvelut tekee erittäin laajaa ja toimivaa verkostotyötä. 

Kaikkein parasta tässä mielekkäässä työssä on ihmisten kohtaaminen ja se, kun huomaa, että asiat ovat menneet eteenpäin ja asiakkaat ottavat vastuuta omien asioiden hoitamisesta

Kangasniemellä syntynyt Seija on asunut aina Mikkelissä. Nyt koti on Anttolassa aviomiehen ja 2-vuotiaan Halla-beaglen kanssa. 

Aikuiset lapsemme käyvät meillä usein kylässä, ja täällä on ihana luonto, vesistö ja metsästysmaastot. Ympärillä on mukavia ihmisiä ja kaikki tarvittavat palvelut


Hanne Haapiainen

Paloinsinööri Hanne Haapiainen

Olen paloinsinööri Hanne Haapiainen. Työskentelen Mikkelin pääpaloasemalla. Työtehtäväni liittyvät keskeisesti onnettomuuksien ennaltaehkäisyyn, esimerkiksi Etelä-Savon valvonnan suunnitteluun, pelastuslain ja kemikaaliturvallisuuslain erilaisiin valvontatehtäviin, turvallisuusviestintään sekä viranomaisyhteistyöhön. Pienessä pelastuslaitoksessa kuitenkin tarvittaessa tehdään kaikenlaisia työtehtäviä, jotka eivät niin läheisesti omaan tehtävänkuvaan kuuluisikaan. Näin ollen työpäivät ovat varsin vaihtelevia.  

Mikkelissä oli toiminut palokunta 98 vuotta, kun minä tulin palopäällystöön ensimmäisenä naisena vuonna 2009 monen mutkan kautta. Näin ollen en ole varsinaisesti kouluttautunut pelastusalalle. Rakennus- ja ympäristötekniikan koulutuksista on kuitenkin hyötyä tehtävissä, joita teen. Pelastuslaitoksella tehdään muutenkin tiivistä yhteistyötä henkilöstön kesken ja henkilöstön monipuolinen koulutustausta on rikkaus laajassa tehtäväkentässä aina varautumisesta pelastustoimintaan saakka.  

Työssä minua innostaa eniten työn merkityksellisyys. Tavoitteena on parantaa ihmisten turvallisuutta, ennaltaehkäistä onnettomuuksia ja osaltaan se, että ihmiset osaavat toimia oikein erilaisissa onnettomuus- ja vaaratilanteissa. Työtehtävät ovat monipuolisia ja vaihtelevia. Ja ennen kaikkea työtä tehdään mahtavien työkavereiden kanssa yhteishenki korkealla. Myös tulevalla Etelä-Savon hyvinvointialueella täällä me edelleen olemme sinua varten!  


Jenna-Jasmin Karhu

Fysioterapeutti Jenna-Jasmin Karhu

Hei! Olen Jenna-Jasmin Karhu ja työskentelen Savonlinnassa fysioterapeuttina, tällä hetkellä Apuvälinekeskuksen tiiminvetäjänä. Työnkuvani on hyvinkin laaja mm. käytännön vastaavana toimiminen, toiminnan koordinointi, apuvälinetiedonhallintajärjestelmän pääkäyttäjyys, laskutukset, apuvälinehankinta-asiantuntijuus, yhteistyö laajasti monien eri tahojen kanssa sisäisesti sekä ulkoisesti, kouluttaminen sekä näiden lisäksi tietenkin tärkein eli asiakastyö. 

Asiakastyöhön kuuluu esimerkiksi: 

  • apuvälinepalvelujen tarpeen selvittäminen, apuvälinetarpeen arviointi ja yksilöiminen sekä apuvälinepalveluprosessin suunnittelu asiakkaan toimintakyky ja toimintaympäristö huomioiden 
  • asiakkaan apuvälinepalvelun toteutus: valinta, sovitus ja kokeilu, säätäminen, käyttöönotto sekä ylläpito 
  • lausuntojen laatiminen yhteistyötahoille, konsultaatioavun antaminen sekä asiantuntijana toimiminen muille ammattiryhmille ja asiakkaan tukiverkostoille 
  • tarjouspyyntöjen ja maksusitoumusten laatiminen 
  • apuvälineiden tilaaminen, vastaanottotarkastus ja rekisteröinti apuvälinerekisteriin 
  • pienten asunnonmuutostyöarvioiden tekeminen 

Tämänhetkisessä työnkuvassani parasta on monipuolisuus, jatkuva uuden oppiminen, ongelmien ratkaisu ja erilaisten ihmisten kohtaaminen. Nämä pitävät motivaatiota yllä ja innostaa. 

Olen lähtenyt opiskelemaan fysioterapeutiksi oman kiinnostuksen kautta terveyteen ja hyvinvointiin. Aiemmalta koulutukseltani olen mm. personal trainer ja halusin viedä osaamistani eteenpäin. Olen aina tykännyt työskennellä ihmisten parissa ja auttaa heitä omalla osaamisella parhaani mukaan. 

Savonlinnassa parasta on se, että luonto on lähellä. Joka puolella on upeita ulkoilureittejä ja kesällä järviä pitkin pääsee kattavasti liikkumaan. Tämä on sopivan kokoinen kaupunki, ei liian pieni eikä liian suuri. Olen asunut täällä n. 8 vuotta ja viihtynyt erittäin mainiosti. 


Elina Leppävuori

Päivätoiminnan ohjaaja Elina Leppävuori

Hei, olen Elina Leppävuori! Olen vuodesta 2017 saakka työskennellyt kotikunnassani Kangasniemellä, Puulan palvelukodissa. Puula tarjoaa tehostettua palveluasumista kehitysvammaisille. Tällä hetkellä vastuullani on asiakkaiden päivätoiminta.

Hain sosiaalialalle koska olen täysverinen ekstrovertti, viihdyn ihmisten parissa. Lukiossa pohdin uraa psykologian pariin, mutta lopulta käytännönläheisyys ja liikkuva työ innostivat. Alanvalintamessuilla tutustuin Diakiin ja päädyin hakemaan sosionomiopintoihin Pieksämäelle. Opiskeluihin liittyvät harjoittelut eri sektoreilla vahvistivat tunnetta, että haluan työhön sosiaalialalle. Koen, että ammatissani voi työllistyä monipuolisesti erilaisiin tehtäviin.

Päivätoiminnan ohjaajana työssäni painottuu tällä hetkellä asiakkaille räätälöidyn päiväaikaisen toiminnan suunnittelu, toteutus ja arviointi. Asiakkaillamme toimii parhaiten erilaiset aisti- ja hemmotteluhetket, musiikki- ja lukutuokiot, leivonta, ulkoilu ja retket palvelukodin ulkopuolelle. Koen, että koulutukseni sosionomina tulee parhaimmillaan käyttöön palvelukotiympäristössä. Olen iloinen, että tällainen resurssi löytyy takaamaan asiakkaille hyvää elämää.

Minua innostaa monipuolinen työnkuva ja vaihtelevat päivät. Erityisesti ihmisten kohtaaminen ja heidän aidot tunteet ja reaktiot. Parhaita hetkiä on, kun saan aikaan ihmisessä naurun tai hymyn omalla tekemiselläni. Koen, että alani sisällä on mahdollisuus kehittyä ja kouluttautua monipuolisesti.

Pieneltä paikkakunnalta tulevana ja siellä työskentelevänä arvostan sitä, että ihmiset tuntevat toisensa. Näin esimerkiksi asiakkaiden asioita hoidettaessa ei aina tarvitse aloittaa alusta vaan henkilöhistoria tunnetaan. Palvelut sujuvat mutkattomasti ja tiedän, mistä apua milloinkin kannattaa hakea. Näiden asioiden vuoksi Etelä-Savossa on hyvä elää ja työskennellä.


Heidi Puharinen

Lääkäri Heidi Puharinen

Hei! Olen Heidi Puharinen ja työskentelen lääkärinä Pieksämäen terveyskeskuksessa. Aloitin työt Pieksämäellä vitosen kandina kesällä 2021 ja valmistun lääkäriksi tulevan kesän aikana. Terveyskeskuslääkärin työn lisäksi teen sektorityötä muun muassa lastenneuvolassa ja opiskelijaterveydenhuollossa.

Nuorena lääkärinä koen kannustavan ja mukavan työilmapiirin tärkeäksi. Pieksämäellä saa aina apua niin lääketieteellisissä konsultaatioissa kuin käytännön asioissa. Olen saanut vaikuttaa työnkuvaani mielenkiinnon kohteideni mukaan. Lisäksi olen päässyt kehittämään terveyskeskuksen toimintaa, sillä Pieksämäen terveyskeskus osallistuu THL:n Hyvä vastaanotto-valmennukseen ja olen mukana kehitystiimissä. On hienoa, kun myös uraansa aloittavien mielipiteitä kuunnellaan.

Lääkärin ammatti on minulle kutsumusammatti ja pidän erityisesti lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelystä. Ennen lääkistä olen opiskellut yliopistossa ravitsemustiedettä ja katson asioita usein ennalta ehkäisevien linssien läpi.

Vapaa-ajalla minut löytää usein juoksemasta tai keittiöstä, olen intohimoinen leipuri!


Anne Ruuskanen

Terveydenhoitaja Anne Ruuskanen

Moikka! Olen Anne Ruuskanen ja työskentelen Rantasalmen terveyskeskuksessa, neuvolassa. Olen työskennellyt lastenneuvolassa 1990-luvulta lähtien ja tällä hetkellä toimin myös rokotusvastaavana terveyskeskuksessa.

Kouluttauduin aikanaan kotiavustajaksi, sen jälkeen perushoitajaksi ja v. 1994 valmistuin terveydenhoitajaksi. Hoitotyö on ollut minulle kutsumusammatti.

Työni lastenneuvolassa terveydenhoitajana on lasten kasvun ja kehityksen seuraamista sekä vanhemmuuden ja lasten kasvatuksen tukemista, erilaiset perheet huomioiden. Lisäksi toimin rokotusvastaavana koronarokotusten alettua. Työ on rokotusten suunnittelua, tiedottamista, rokottamista sekä myös rokotusneuvontaa. Niin lastenneuvolassa kuin rokotustyössä, työ on tiimityötä yhdessä asiakkaiden ja muiden moniammatillisten osaajien kanssa.

Edelleenkin näiden työvuosien jälkeen minut saa innostumaan erilaisten ihmisten kohtaaminen ja heidän kanssaan työskentely. Ajan saatossa työn sisältö on muuttunut mm. tietotekniikan tulon myötä, mutta itsessään ihmisen kohtaaminen on pysynyt samanlaisena. Lasten kanssa toimiminen pitää minut virkeänä, ” lasten silmin” maailmaa katselevana ja kokevana. Myös eri asioiden ennaltaehkäisy esimerkiksi rokotuksin kuuluu oleellisesti terveydenhoitajan työn ytimeen.

Etelä-Savo ja itselleni erityisesti Rantasalmi edustaa kaunista järvi-Suomea, jonka ihana luonto virkistää. On voimaannuttavaa elää täällä vuodenaikojen vaihteluita ja luontoa seuraten. Täällä asuvat ihmiset ovat luonnollisen ”lupsakkaita” ja ystävällisiä. Nämä adjektiivit kuvaavat myös mahtavia työkavereitani.


Nina Rahikainen

Osastosihteeri Nina Rahikainen

Heikka! Olen Nina Rahikainen ja työskentelen osastonsihteerinä kirurgian vastaanotolla Mikkelin keskussairaalassa.

Minut sai hakeutumaan osastonsihteerin tehtävään halu auttaa ihmisiä ja ”kantaa oma korteni kekoon” yhteisen hyvinvointimme luomisessa. Sairaanhoidollista koulutusta minulla ei ole, joten sairaanhoitajan työtehtävät jäivät toistaiseksi haaveeksi, mutta osastonsihteerinä olen tärkeä osa hoitoketjua!

Työtehtäviini kuuluu ajanvaraus ja ajanvarauksien muutos työt, lääkäreiden ajanvarauskirjojen hallinnointi, lääkäreiden määräyksien toteuttaminen sekä asiakaspalvelu puhelimitse. Työni on monipuolista, alati muuttuvaa ja sopivan hektistä, koen olevani tehokkaimmillani, kun on vähän kiirusta.

Työssäni innostavaa on sen monipuolisuus sekä haasteet. Joka päivä tulee eteen asioita, joiden selvittelyssä saa kaikki harmaatkin aivonystyrät liikkeelle. Tällaisien selvittelyjen kanssa pähkäillessä olen huomannut kollegoiden avun tärkeyden. Nautin siitä, kun saan oppia uutta ja kehittyä ammattitaitoisten ja osaavien sihteeri kollegoideni jakaman tiedon avulla.

Mikkelissä on ihanaa olla ja asua, kun kaikki on niin lähellä ja ihmiset ystävällisiä. Omalla kohdallani vielä perheenikin asuu täällä, niin voisin todeta, että täällä on minun hyvä elää!


Anu Pekonen

Henkilökohtainen avustaja Anu Pekonen

Tervehdys kesäisestä Savonlinnasta! Olen Anu Pekonen ja työskentelen Sosterin vammaispalvelussa henkilökohtaisena avustajana. Henkilökohtaisen avun oma toiminta on yksi tapa järjestää henkilökohtaista apua. Muita järjestämistapoja ovat työnantajamalli, ostopalvelu ja palveluseteli, joista Sosterin alueella on käytössä kaksi ensimmäistä oman toiminnan lisäksi.

Opiskelen työn ohella henkilökohtaisen avustajan tutkintoa. Työn, opiskelun ja muun elämän yhteensovittaminen on ollut helppoa, kun työssä opitaan ja näytetään opitut asiat. Koulupäiviä on keskimäärin noin kaksi kuukaudessa.

Olen työskennellyt aikaisemmin lastenhoidon parissa sekä asiakaspalvelualalla. Sosiaalialalle hakeuduin, koska halusin opiskella jotain uutta ihmisläheistä alaa. Työkokemusta minulla on takana vasta seitsemän kuukautta, mutta olen todennut henkilökohtaisen avustajan työn olevan minun juttuni, koska olen sosiaalinen ja aktiivinen ihminen.

Työssäni avustan asiakkaita kotona ja kodin ulkopuolella monipuolisissa tehtävissä aina päivittäisistä toimista vapaa-ajan toimintoihin. Työssäni parasta on juuri erilaiset ja monipuoliset työtehtävät, joita tehdään yhdessä asiakkaan kanssa. Töihin mennessä ei aina tiedä mistä asiakkaan kanssa itsensä löytää. Asiakkaiden antama palaute ja mukavat työkaverit ovat positiivinen lisä työhön. Täällä on hyvä elää, kun ympärillä on kaunis luonto ja monipuoliset mahdollisuudet vapaa-aikaan.


Pia Seppänen

Toimistosihteeri Pia Seppänen

Tervehdys Sulkavalta! Olen Pia Seppänen ja olen työskennellyt toimistosihteerinä Sulkavan kunnan peruspalvelutoimistossa kaksi vuotta. Takana on pitkä työura yliopiston kirjastossa sekä viimeisten työvuosien aikana opiskelu työn ohessa sosionomiksi. Tulin valituksi nykyiseen työhöni heti kohta valmistumiseni jälkeen. Työpaikka kotipaikkakunnalla tuntui siinä kohtaa elämääni hyvältä vaihtoehdolta ja vaikka työtehtävät eivät sosionomin koulutusta tarvitse; niin työtehtävissä ja asiakastyössä on kuitenkin kosketuspinta sosiaalialaan. Sosionomiopintojen aikana vahvistui kiinnostus toimia ikäihmisten parissa. Se tunne kantaa edelleen, mutta on toistaiseksi ajatuksen tasolla.

Sulkavan kunta on ulkoistanut sosiaali- ja terveyspalvelunsa Terveystalo Kuntaturva Oy:lle, sopimus on vuoteen 2026 saakka. Toimintamalli tuo oman lisävärinsä työhöni. Olen Sulkavan kunnan työntekijä, mutta työtehtäväni ovat Terveystalo Kuntaturvalle ulkoistettuja ja siten raamit tehtävien hoitoon tulevat kahdelta taholta.

Työtehtäviini kuuluu mm. terveyspalveluiden avo- ja laitoshoidon laskutus, palveluasumisen ja kotihoidon osalta tuloselvitykset, palvelu- ja maksupäätösten valmistelu sekä palvelujen laskutus, omais- ja perhehoidon palkkioiden maksatusten valmistelutyöt sekä sosiaalitoimessa täydentävän/harkinnanvaraisen toimeentulotuen ja lastensuojelun taloudellisen tuen maksatukset.

Työyhteisössämme olen ainoa, joka tekee töitä Terveystalo Kuntaturvalle. Apujen ja neuvojen hakeminen ”sieltä ja täältä” on ollut välillä haastavaa, mutta samalla vahvistanut itseohjautuvuutta. Hyvinvointialueelle siirtymisen näen mahdollisuutena verkostoitua paremmin samaa työtä tekevien kanssa sekä kollegiaalisen vertaistuen.

Vastapainoa rutiiniluonteiselle toimistotyölle saan kuorolaulusta, jota olen harrastanut reilut kaksikymmentä vuotta. Uuden laulun ja oman stemman haltuunotto on kiehtovaa ja palkitsevaa. Myös ulkoilu on tärkeää hyvinvoinnille ja jaksamiselle. 15v-koiravanhuksemme kiireetön oleilu luonnossa pakottaa emäntänsäkin pysähtymään hetkeen ja nauttimaan luonnon tuoksuista ja äänistä.

Toivotan kaikille iloista keskikesän juhlaa ja hyvää kesää!


Salla Lilja

Sosiaalityöntekijä Salla Lilja

Etelä-Savon Hyvinvoinnin tekijät -juttusarjassa esittäytyy Essoten sosiaalityöntekijä Salla Lilja. Hän työskentelee lapsiperheiden sosiaalipalveluissa, tarkemmin sanottuna Pessissä, eli lastensuojelun sijais- ja jälkihuoltoyksikössä. Pessissä on parisenkymmentä työntekijää, sosiaalityöntekijöitä, -ohjaajia ja perheterapeutti.

– Työhöni kuuluu sijaisperheiden valmennusta, lapselle sopivan sijaisperheen etsintää ja sijaisperheen ja perhehoitajien tukemista sekä yhteistyötä lapsen verkoston kanssa lapsen muutettua sijaisperheeseen, Salla kertoo. Hän on työskennellyt ammatissaan Mikkelissä reilut 11 vuotta ja tietää, että kuka tahansa saattaa tarvita ulkoista apua ennalta arvaamatta.

– Sosiaalityössä lastensuojelu on ollut minulle selkeä ja kiehtovin valinta. Työni on monipuolista, haastavaa ja opettavaista.

Salla kiertää paljon kotikäynneillä eri puolilla maakuntaa ja keskustelee eri toimijoiden kanssa. Työ on vuorovaikutteista, mutta sitä ohjaa lainsäädäntö ja yksilölliset asiakassuunnitelmat.

– Minun täytyy pyrkiä ymmärtämään tilanteita eri osapuolten näkökulmasta ja olla lapsen asian äärellä lapselle tärkeiden aikuisten kanssa, Salla kiteyttää.

Erityisesti hän arvostaa tehtävälleen omistautuneita perhehoitajia, jotka vastaavat sijoitettujen lasten arjen huolenpidosta.

– Iloitsen, kun näen toimivaa yhteistyötä ja rinnakkaista vanhemmuutta lapsen asioissa. Se luo hyvinvointia lapsen elämään. Ja meillä on töissä mahtavaa, osaavaa porukkaa.


Mika Siitonen

Palomestari Mika Siitonen

Terve! Olen Mika Siitonen ja toimin palomestarina Etelä-Savon pelastuslaitoksella. Ensisijainen työpaikkani on Mäntyharjun paloasema ja Mäntyharjun kunta. Asemavastaavan palomestarin tehtävääni kuuluvat myös Pertunmaan ja Hirvensalmen paloasemat sekä näiden kuntien osalta pelastustoimen ruohonjuuritason tehtävät.

Liityin 8-vuotiaana Anjalan vapaaehtoisen palokunnan nuoriso-osastoon. Lukioaikoina kouluttauduin sopimuspalokunnassa vanhemmaksi sammutusmieheksi. Harrastuksesta tuli minulle ammatti elokuussa 1995, kun aloitin palotarkastajan virassa silloisella Mäntsälän pelastuslaitoksella. Olen koulutukseltani myös rakennusinsinööri ja siitä on ollut paljon hyötyä työssäni.

Palomestarin työhön kuuluvat kaikki pelastuslaitoksen pelastus- ja turvallisuuspalvelujen päällystötehtäviin luettava toiminta. Toimin lähiesimiehenä Mäntyharjun paloaseman 24/7- palomiehille sekä paloasemien toimenpidepalkkaiselle sopimushenkilöstölle. Teen viranomaisyhteistyötä paikallistasolla kunnan ja muiden viranomaisten, kuten poliisin, Puolustusvoimien ja ympäristönsuojelun kanssa.

Vastaan siitä, että paloasemien toimintavalmius on kunnossa hälytystehtävillä. Toimin niissä ryhmänjohtajana virka-aikana ja osallistun tarvittaessa myös vapaalta. Suunnittelen myös viikkoharjoituksia, toimin kouluttajana ja teen palotarkastuksia sekä katselmuksia yhteistyössä rakennusvalvonnan kanssa.

Lisäksi pidän alkusammutuskoulutuksia, turvallisuusluentoja ja poistumisharjoituksia esimerkiksi hoitolaitosten henkilöstölle sekä koordinoin asemien henkilöstön vetämiä turvallisuusviestintätapahtumia.
Olen mukana myös Arctic Ground Forest Fire Fighting with Vehicles -hankkeessa Etelä-Savon pelastuslaitoksen yhtenä edustajana.

Parasta työssäni on se, että saan toimia ihmisten hyväksi. Työllämme tehdään meidän kaikkien elinympäristöä turvallisemmaksi elää, asua ja yrittää. Etelä-Savossa minua viehättävät luonnon läheisyys ja rauhallinen elämänrytmi.


Anu Hänninen

Ylilääkäri Anu Hänninen

Hei! Olen Anu Hänninen ja toimin Savonlinnan keskussairaalassa naistentautien ylilääkärinä. Lääkärin ammatti on lapsuuden toteutunut haave. 

Pienen yksikön ylilääkärin työ on pitkälti kliinistä työtä. Se sisältää potilaiden hoitoa naistentautien- ja äitiyspoliklinikalla sekä operatiivista toimintaa leikkaussalissa. Vastaan myös meidän naistentautiyksikkömme toiminnasta. 

Työssäni minua innostaa potilaskohtaamiset ja mahdollisuus auttaa. Lisäksi uudistuminen ja toiminnan kehittyminen ovat työssäni innostavia asioita. Siihen meillä onkin ollut hyvät mahdollisuudet – kiitos siitä meidän toimivalle työyhteisölle! 

Savonlinnan luonto vesistöineen on ainutlaatuinen paikka asua, luontoliikkujan paratiisi ympäri vuoden. Savonlinna on sympaattinen pikku kaupunki, jossa lapsiperheen arki on toimivaa.  


Satu Jouha

Autismikuntoutusohjaaja Satu Jouha

Heippa! Olen Satu Jouha, kuntoutuksen ohjaaja AMK. Toimin Vaalijalan kuntayhtymässä autismikuntoutusohjaajana, meillä on 4 hengen tiimi joka tarjoaa palveluita tällä hetkellä 3 maakunnan alueelle: Pohjois-Savoon, Keski-Suomeen ja Etelä-Savoon, ja näistä omaan toimialueeseeni on kuulunut Essoten alue ja Keski-Suomi. Lisäksi ohjausta ja konsultaatiota annetaan Vaalijalan omiin yksiköihin osaamis- ja tukikeskuksessa sekä asumisen palveluissa.

Autismikuntoutusohjaaja tukee autismikirjon ja neuropsykiatrian kirjon asiakkaita sekä tämän läheisiä ja ammattihenkilöitä, työtä tehdään siellä missä asiakas on eli perheissä, päiväkodeissa, kouluissa, toimintakeskuksissa ja asumisyksiköissä. Työ on ohjausta ja konsultointia, tiedon antamista, monenlaisissa verkostoissa toimimista ja perheiden rinnalla kulkemista. Tavoitteena on asiakkaan toimintakyvyn tukeminen, lähiverkoston tiedon ja osaamisen kasvattaminen ja usein myös monenlaisten ongelmatilanteiden ratkaisu tai parhaassa tapauksessa ennaltaehkäisy yhteistyössä asiakkaan verkoston kanssa.

Työ on monipuolista, vaihtelevaa ja haastavaa. Asiakkailta oppii uutta koko ajan, kun on vain itse sille avoin, eikä ammattilaisena tällä alalla tule koskaan valmiiksi. Olen aikoinaan opiskellut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, koska ihmisläheinen työ sekä vaihtelevat päivät ja työtehtävät sopivat omaan luonteeseeni. Matkan varrella on korostunut kohtaamisen tärkeys, ihmisenä ihmiselle oleminen titteleistä riippumatta. Kun tie vei autismityöhön, niin se oli menoa ja sillä tiellä olen saanut kasvaa ammattilaisena nyt ensimmäiset 12 vuotta.

Etelä-Savossa on hyvä elää ja työskennellä, koska täällä kaikki on sopivan lähellä. Luonto on huikean kaunista, palveluita on saatavilla ja tuleva sukupolvi saa kasvaa turvallisissa oloissa. Näistä asioista haluan pitää kiinni jatkossakin, niin eteläsavolaisena asukkaana kuin tulevan hyvinvointialueen ammattilaisenakin.


Riitta Mentula

Johtava sosiaalityöntekijä Riitta Mentula

Heipä hei! Olen Riitta Mentula ja työskentelen johtavana sosiaalityöntekijänä ja lähiesimiehenä Pieksämäen kaupungin lapsi- ja perhesosiaalityössä ja perheneuvolassa. Olen työskennellyt Etelä-Savossa reilun puolen vuoden ajan ja viihtynyt työyhteisössäni äärettömän hyvin – työ tarjoaa haasteita ja mielekkäitä työtehtäviä ja työpaikallani on äärettömän hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki.

Sekä lapsi- ja perhesosiaalityössä että perheneuvolassa tarjoamme lapsille, nuorille ja perheille tukea ja palveluita, jotka edistävät perheiden hyvinvointia ja selviytymistä arjessa. Kohtaamme perheitä hyvin monenlaisissa tilanteissa – jokainen meistä voi joskus olla tilanteessa, jossa tarvitsee ulkopuolista tukea ja apua, ja näissä hetkissä työyksiköideni työntekijät tekevät oman alansa asiantuntijoina ja ammattilaisina työtä suurella sydämellä ja ammattitaidolla. Koen olevani etuoikeutettu saadessani työskennellä näin moniammatillisen ja asiantuntevan työyhteisön kanssa. Työpäivät ovat vaihtelevia, kahta samanlaista päivää ei ole, mutta se on myös tämän työn rikkaus.

Minulla on pitkä kokemus sosiaalityön ja sosiaalihuollon työtehtävistä, mutta Pieksämäellä minua on erityisesti viehättänyt työyhteisöni hyvä työilmapiiri ja hyvin järjestetyt lasten ja perheiden palvelut, joiden osa saan työssäni olla. Työtehtäväni kautta olen päässyt tutustumaan myös Pieksämäkeen kaupunkina – Pieksämäellä toimijat ja verkosto ovat lähellä ja saavutettavissa, ja Pieksämäen luonnonkaunis ympäristö tukee osaltaan työhyvinvointia ja jaksamista työssä!


Krista Kokki

Oppisopimusopiskelija Krista Kokki

Olen Krista Kokki ja olen oppisopimusopiskelijana Rantasalmen vuodeosastolla. Olen aloittanut opiskelun joulukuussa 2020 ja opinnot alkavat olla loppusuoralla. Valmistun lähihoitajaksi syyskuussa 2022.

Hakeuduin alalle, koska ala kiinnosti minua ja halusin tehdä töitä ihmisten parissa. Minulla on ollut lähipiirissä terveydenhuoltoalalla työskenteleviä ihmisiä ja heidän kauttaan olen saanut lisätietoa alasta ja kannustusta alalle hakeutumisesta.

Työni on monipuolista ja jokainen päivä on erilainen. Työni sisältää kokonaisvaltaista potilaan hoitoa, johon kuuluu mm. perushoidon tehtäviä, kuntouttavaa työskentelyä potilaan kanssa, yhteydenpitoa muiden potilaan yhteistyötahojen kanssa esim. kotihoito, kirjaamista potilaan asioista ja raportointia.

Oppisopimusopiskelijana olen voinut linkittää opiskelua käytännön työhön. Näissä kaikissa työtehtävissä ja opinnoissa minulla on ollut tukena työpaikkaohjaaja, joka neuvoo ja opastaa työtehtävissä. Viihdyn työssäni hyvin. Työyhteisössäni on hyvä työilmapiiri ja yhteistyö kaikkien tahojen kanssa sujuu hyvin. Olen saanut hyvää ohjausta opintojen aikana. Olen saanut opiskella ja harjoitella monipuolisesti lähihoitajan tehtäviin kuuluvia tehtäviä.

Etelä-Savossa on hyvä elää, koska ainakin Rantasalmella pääsee nopeasti tarvittaessa hoitoon. Pienellä paikkakunnalla koen eduksi myös sen, että ihmiset tuntevat toisensa ja huolehtivat toisistaan ja ottavat yhteyttä auttavaan tahoon tarpeen vaatiessa. Täällä on mielestäni riittävät palvelut ja tarvittaessa palvelut löytyvät lähikunnista. Luonnonläheisyys ja rauhallisuus ovat myös tärkeitä asioita.


Riina Lamberg-Kanerva

Laboratoriohoitaja Riina Lamberg-Kanerva

Riina Lamberg-Kanerva työskentelee laboratoriohoitajana Mikkelin keskussairaalan patologian laboratoriossa.  

– Olen viihtynyt tässä työssä jo 23 vuotta. Kiinnostus terveysalasta heräsi jo nuorena ja haaveena oli päästä tekemään työtä, jossa voi tutkia mikroskoopilla soluja. Tästä syystä ammatiksi valikoitui laboratorioala, syventävinä opintoina histo- ja sytologia eli kudos -ja soluoppi, kertoo Riina. 

Patologian laboratorion työ jakaantuu histologiaan ja sytologiaan. Histologian laboratoriossa tutkitaan kudosnäytteitä, joita ovat esim. erilaisten tähystysten yhteydessä otetut koepalat ja leikkausten yhteydessä poistetut kasvaimet.  

Laboratoriohoitajan työhön kuuluu valmistaa kudosnäytteistä monivaiheisen prosessin (makroleikkely, kudoskuljetus, parafiiniin valu) kautta kudosblokkeja, joista leikataan mikrotomilla noin 3µm paksuisia kudosleikkeitä objektilasille.  Leikkeet värjätään erilaisilla histologisilla värjäyksillä. Kudosnäytteestä voidaan tehdä myös immunohistokemiallisia värjäyksiä, joita käytetään etenkin kasvaindiagnostiikassa. Histologialla tehdään myös molekyylipatologian tutkimuksia, jotka ovat tärkeä osa suunniteltaessa syöpäpotilaan hoitoa.  

Sytologian laboratoriossa tutkitaan puolestaan kaikkialta elimistöstä otettavia  solunäytteitä, joita ovat esim. limakalvojen pinnoilta otetut irtosolunäytteet ja ohutneulabiopsiat. Laboratoriohoitaja valmistaa näytteestä sytosentrifuugivalmisteen, jossa solut siirretään objektilasille ja värjätään.  

– Esitarkastuskoulutuksen saanut laboratoriohoitaja mikroskopoi näytteet. Tehtävänä on erottaa normaalit solut pahanlaatuisista, tunnistaa muutokset näytteistä ja antaa näytteestä alustava lausunto patologille vahvistettavaksi.  Esitarkastustyö vaatii useita vuosia kestävän lisäkoulutuksen, tarkentaa Riina. 

Työskentely patologian laboratoriossa on mielenkiintoista, monipuolista ja siitä löytyy haastetta. Itselle tärkeää on myös se, että työ on suurelta osin käsityötä, jossa tarvitaan hyvää silmän ja käden koordinaatiota. Innostavaa on ollut myös se, että olen voinut työuran aikana lisäkouluttautua monenlaisiin tehtäviin patologian laboratoriossa.  Ja parasta meidän osastolla on tietenkin huiput työkaverit.

Mikkeli ja Etelä-Savo on sopivan kokoinen paikka asua ja työskennellä. Etenkin Saimaa ja sen lähiluonto on tärkeä vastapaino työlle! 


Heidi Vartiainen

Palveluohjaaja Heidi Vartiainen

Moikka! Olen Heidi Vartiainen ja työskentelen palveluohjaajana Savonlinnan keskussairaalan nuorisopsykiatrian poliklinikalla. Koulutukseltani olen sosionomi AMK.

Ihmisten käyttäytyminen, mieli, tunteet ja ajattelu ovat aina kiinnostaneet minua, mutta polkuni vei minut kuitenkin ensin hoiva-alalle. Tein pitkän  työuran vanhustyössä ohjaajana, mutta vaikka pidinkin työstäni ja ihmisten auttamisesta, oli minulla silti sisäinen kaipuu tehdä jotain muuta. Jäin opintovapaalle, jonka aikana luin psykologiaa, ja kuin ihmeen kaupalla sen jälkeen Savonlinnan nuorisopsykiatrian poliklinikalle avautui aivan uusi palveluohjaajan paikka. Minut valittiin ja nyt olen tehnyt tätä työtä noin vuoden ajan.

Työhöni kuuluu nuorten auttaminen arkisissa asioissa, kuten Kela-etuuksien hakeminen, kuntoutuksiin ja valmennuksiin ohjaaminen, sekä pienten, mutta merkittävien solmujen avaaminen yhdessä nuoren kanssa. Lähden vaikka nuoren kanssa hakemaan ruoka-apua, jos tilanne sitä vaatii. Toimin työparina psykiatreille, psykologeille, psykiatriselle sairaanhoitajalle, perheterapeutille sekä osastonsihteereille, ja toimin yhdyshenkilönä monien tahojen ja verkostojen välillä. Autan tiimiäni mm. hoitamalla heidän juoksevia asioitaan, etsin tietoa, soitan puheluita ja kirjoitan sähköposteja yhteistyötahoille, kartoitan eri palveluita ja järjestän hoitokokouksia. Teen siis kaikkea sellaista, mikä helpottaa työkavereitani keskittymään heidän omaan osaamisalaansa, eli tekemään arvokasta tutkimustyötä ja tarjoamaan keskusteluapua nuorille.

Koen olevani tärkeä osa nuoren kokonaisvaltaisessa hoidossa. Työtoverini ovat todenneet, että pelkkä terapia ei auta, jos nuorella on talousvaikeuksia ja jääkaappi on tyhjä. Minuun voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä niin nuoret itse kuin heidän vanhempansakin, sekä kaikki ne yhteistyötahot, jotka ovat tekemisissä meidän nuorten asiakkaiden kanssa. Yhdessä selvitetään asioita ja yritetään löytää ratkaisuja!

Olen onnellinen saadessani tehdä tätä työtä ja nähdessäni, miten nuorten omat siivet lähtevät kantamaan.


Tanja Leinonen

Lähihoitaja Tanja Leinonen

Moikka moi Savonlinnasta! Olen Tanja Leinonen ja työskentelen Geriatrisella Akuuttiosastolla lähihoitajana. Olen tullut alalle reilu kolme vuotta sitten. 

Kiinnostus erilaisiin ihmisiin ja halu tehdä työtä vanhusten parissa sai minut hakeutumaan alalle. Jokaisen tarinassa on jotain kiehtovaa. 

Työni on potilaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtimista (hygienia, ravitsemus, lepo, lääkehoito) kuntouttavaa toimintamallia noudattaen. Työssä palkitsevinta on nähdä potilaan kuntoutuspolun eteneminen ja erilaiset ihmiset. Joskus itketään, mutta useimmiten nauretaan yhdessä. 

Etelä-Savossa on mahtavat maastot ja vesistöt. Luontoon pääsee hetkessä. Vapaa-aikaani vauhdittaa perhe, ulkoilu, ja pelastuskoira harrastus. Minulla on Suomen pelastuskoiraliiton virallinen pelastuskoira. 

Hymy ja pieni ele voi pelastaa toisen päivän!  


Outi Piik

Fysioterapeutti Outi Piik

Fysioterapeutti Outi Piik on yksi alueemme hyvinvoinnin tekijöistä.

”Työpaikkani löytyy Sulkavan terveysasemalta. Työni on hyvin monipuolista eikä samanlaista päivää ole. On muun muassa avovastaanottoa, vuodeosastotyötä, apuvälineasioita sekä kotiuttamis- ja apuvälinekäyntejä asiakkaan kotona, vain muutamia luetellakseni.

Olen saanut neuvoa, ohjata, opastaa ja kulkea pitkänkin polun erilaisten asiakkaiden ja potilaiden rinnalla yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa.

Yli 20 vuoden työkokemuksellani huomaan että, en ole valmis työssäni vieläkään. Joka päivä oppii jotakin uutta ja se auttaa jaksamaan työssäni.”


Emmi Väänänen

Sairaanhoitaja Emmi Väänänen

Etelä-Savon Hyvinvoinnin tekijät -juttusarjassa esittäytyy Essoten sairaanhoitaja Emmi Väänänen. 

Emmi työskentelee Mikkelin keskussairaalan monitoimijapäivystyksessä. Hän on tullut hoitoalalle reilut pari vuotta sitten ja toiminut pääasiassa päivystysalueella, jossa työskentelee yli 70 hoitotyön ammattilaista. 

Tänne minut toi mielenkiinto lääketieteeseen, sairaanhoitoon ja ihmiskehon toimintaan. Työn monipuolisuus kiehtoi ja tietysti varma työllistyminen, Emmi kertoo. 

Työhön kuuluu potilaiden voinnin arviointia ja hoitoa päivystysalueen eri pisteillä, esimerkiksi tarkkailussa, päivystysosastolla tai triage-hoitajana. 

Triage-hoitaja on se, jonka asiakas kohtaa ensimmäisenä päivystyksen vastaanoton luukulla, jollei ole tullut ambulanssilla. Triage-hoitaja jaottelee, arvioi potilaan hoitoprosessin ja kiireellisyyden, Emmi taustoittaa. 

Tarkkailussa sairaanhoitaja ottaa potilaita vastaan, seuraa vointia ja lääkitsee lääkärin ohjeiden mukaan. Päivystysosastolla hoidetaan lyhytaikaisesti eri erikoisalojen, kuten sisätautien tai kirurgian potilaita. Päivystysosastolla potilaat ovat keskimäärin pari-kolme päivää. 

Työtä tehdään moniammatillisessa tiimissä. Emmiä viehättääkin vaihtelevuus ja nopeat tilanteet: 

Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu ja aina oppii uutta. 


Sami Ruotsalainen

Sammutusmies Sami Ruotsalainen

Terve! Olen Sami Ruotsalainen. Olen Mikkelissä toimivan Otavan VPK:n jäsen. Toimin palokuntamme hälytysosastolla sammutusmiehenä sekä nuoriso-osaston johtajana. Vastaan myös palokuntamme sosiaalisesta mediasta.

Liityin 10-vuotiaana kaverin houkuttelemana nuoriso-osaston toimintaan täällä Otavassa. Vuosien kuluessa siirryin nuoriso-osastosta hälytysosaston toimintaan. Palokunnan toiminnassa minua on aina kiehtonut sen monipuolisuus.

Hälytysosaston viikkoharjoituksissa harjoitellaan tehtävillä vaadittavia taitoja sekä tekniikoita. Hälytystehtävillä toimin sammutusmiehen roolissa. Nuoriso-osaston johtajana vastaan siitä, että osaston toiminta on aktiivista, motivoivaa ja innostavaa. Muodostamme 10-17-vuotiaille nuorille harrastuksen, joka tarjoaa mahtavan mahdollisuuden oppia tärkeitä elämässä vaadittavia tietoja ja taitoja.

Vastaan myös sopimuspalokuntamme sosiaalisen median sisällöntuotannosta omilla Facebook- ja Instagram –sivuillamme. Julkaisuissa tuodaan pääosin esiin sitä, mitä meillä täällä Otavassa touhutaan.

Sopimuspalokuntamme toiminnassa pääsen toteuttamaan ideoitani esimerkiksi nuorten kouluttamisen sekä sosiaalisen median sisällöntuotannon kanssa. Hälytystehtävät innostavat myös isosti, sillä ne ovat usein mielenkiintoisia.

Palokunnan toiminnassa pääsee moneen mukaan. Vuonna 2019 osallistuttiin palokunnan porukalla Red Bullin järjestämään mäkiautokilpailuun, jossa meidän vanhaa paloautoa muistuttavalla mäkiautolla laskettiin Helsingissä Tähtitorninmäkeä alas. Nyt kesällä suuntaamme nuoriso-osaston kanssa Saksan Glindeen ystävyyspalokuntamme vieraaksi. Nämä jos mitkä asiat innostavat mukaan toimintaan!


Antti Puolitaival

Osastonylilääkäri Antti Puolitaival, Sosteri.
Osastonylilääkäri Antti Puolitaival

Hei! Olen Antti Puolitaival ja työskentelen Savonlinnan keskussairaalassa sisätautien poliklinikalla reumatologian osastonylilääkärinä.

Terveysalalle minut johti kiinnostus ihmisten hoitamiseen, luonnontieteisiin ja sairaanhoitaja-äidin kautta tullut altistuminen.

Työni on reumatautien, kuten nivelreuman, selkärankareuman ja nivelpsoriasiksen diagnosointia, hoidon suunnittelua ja seurantaa. Osana tätä teen runsaasti pientoimenpiteitä, erityisesti nivelten kortisonipaikallishoitoja sekä nivelten, jänteiden ja verisuonten ultraäänitutkimuksia. Annan myös konsultaatioita muiden erikoisalojen kollegoille reumatauteihin liittyvissä kysymyksissä.

Reumatologina hoidan yleisten reumatautien lisäksi monia harvinaistauteja. Ne ovatkin tämän työn tietynlainen suola.

Työssäni saan ehkä suurimman palkinnon siitä, kun oikean diagnoosin ja sopivan lääkehoidon aloituksen jälkeen potilaan vointi ja toimintakyky korjaantuvat. Se on todella palkitsevaa. Pienessä sairaalassa myös moniammatillinen työskentely on jouhevaa ja tekee työstä mielekästä − keinotekoisia raja-aitoja esimerkiksi erikoisalojen välillä ei ole.


Katja Laukkanen

Kuntoutusyksikön johtaja Katja Laukkanen, Vaalijala.
Kuntoutusyksikön johtaja Katja Laukkanen

Työskentelen Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksessa Pieksämäellä kuntoutusyksikön johtajana.

Olen aina pitänyt paljon ihmisten kanssa työskentelystä. Pohjakoulutukseltani olen yhteisöpedagogi ja aloitin työskentelyn Vaalijalassa lähiavustajana. Esihenkilöni kannustamana opiskelin sairaanhoitajaksi ja sillä tiellä ollaan.

Työhöni kuuluvat henkilöstö- ja asiakasasiat, kehittämistyö, asiakkaiden kokonaisvaltainen kuntoutus, virkavastuuasiat esim. rajoittamistoimenpidepäätökset ja palveluhinnoittelu, moniammatillinen tiimityöskentely, toiminnan suunnittelu ja johtaminen sekä yksikön talous ja sidosryhmätyöskentely. Työpisteeni sijaitsee kuntoutusyksikössä, joten päivittäisen työn johtaminen on muodostunut isoksi osaksi toimenkuvaani.

Kaipaan työltäni älyllistä haastetta ja esihenkilönä toimiminen on sitä minulle tuonut. Lisäksi työssäni innostaa sen moninaisuus, koskaan ei ole kahta samanlaista päivää!

Etelä-Savo on ihana paikka asua ja elää. Meillä on paljon luontoa ja puhtaita vesiä harrastamiseen. Lisäksi me savolaiset olemme lupsakoita ja helposti lähestyttäviä, joten juttuseuraa ei tarvitse etsiä kovinkaan kaukaa jos juttutuulelle sattuu! Lisäksi Etelä-Savo on hyvällä sijainnilla ajatellen koko Suomea, mihinkään ei ole ihan älyttömän pitkä matka!