fbpx

Aluevaalit

Aluevaaleissa valitaan valtuusto hyvinvointialueille. Valtuusto vastaa vuoden 2023 alusta sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelujen järjestämisestä hyvinvointialueella. Ensimmäiset aluevaalit toimitetaan sunnuntaina 23.1.2022.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksessa perustettujen hyvinvointialueiden tavoitteena on varmistaa yhdenvertaiset, laadukkaat ja saavutettavat peruspalvelut kaikkialla Suomessa. 

Äänelläsi on suora vaikutus toimivaan arkeen. Edustajasi päättävät lähipalveluista, kuten sosiaali- ja terveysasemien toiminnasta, vammaispalveluista, vanhuspalveluista sekä pelastustoimesta. 

Hyvinvointialueella on itsehallinto ja ylintä päätösvaltaa alueen asioissa käyttää aluevaltuusto. Suomessa on 21 hyvinvointialuetta. Sinä päätät, kuka oman hyvinvointialueesi aluevaltuustossa on.

Tiedotamme tällä sivulla aluevaalien etenemisestä.

Lisätietoja aluevaaleista löydät täältä: https://vaalit.fi/aluevaalit

vaalit.fi/aluevaalit

Aluevaalilautakunta

Itä-Suomen aluehallintoviraston asettaman aluevaalilautakunta on aloittanut toimintansa. Aluevaalilautakunnan puheenjohtajana toimii Eero Aarnio ja varapuheenjohtajana Antti Haapala. Järjestäytymiskokouksessaan torstaina 4.11. aluevaalilautakunta nimesi toimihenkilöitä. Aluevaalilautakunnan sihteereinä toimivat Annaliisa Leinonen ja Anna-Maija Juvonen, vaalitietojärjestelmän käytöstä vastaa Arto Nykänen ja toimistotehtäviä hoitaa Jaana Virtaniemi. Etelä-Savon aluevaalilautakunta kokoontuu Mikkelin kaupungintalolla.

Aluevaltuuston toimikausi alkaa 1.3.2022. Sitä ennen hyvinvointialueen hallintoa rakentaa väliaikainen valmistelutoimielin (vate), jonka tehtäviin kuuluu myös osallistuminen ensimmäisten aluevaalien järjestämiseen. Väliaikaista valmistelutoimielintä aluevaalilautakunnassa edustaa lakimies Aki Rasimus.

Aluevaalilautakunnan kokoukset

Aluevaalilautakunnan kokousten esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan 5.11.2021 alkaen kootusti täällä: https://eshva.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames

Kokous 4.11.201

Pöytäkirja on luettavissa täällä: https://etela-savo.fi/wp-content/uploads/2021/11/Aluevaalilautakunta_4-11-2021_Poytakirja.pdf

Liite 1: https://etela-savo.fi/wp-content/uploads/2021/11/Poytakirjan-ote-§-62-1.pdf

Liite 2: https://etela-savo.fi/wp-content/uploads/2021/11/Aluevaalilautakunnnan-asettamispaatos-1.pdf