fbpx

Hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä: Etelä-Savolla on ehdottomia vahvuuksia verrattuna muihin

Etelä-Savon hyvinvointialueen aluevaltuusto valitsi Santeri Seppälän hyvinvointialuejohtajaksi kokouksessaan 16.5.2022. Santeri on työskennellyt Etelä-Savossa jo pitkään lääkärin tehtävissä, viimeisimmäksi Essotessa terveyspalvelujen johtajana. Istuimme Santerin kanssa alas ja keskustelimme johtajuudesta.

Miten kuvailisit itseäsi johtajana?
Ihmisläheinen, keskusteleva, helposti lähestyttävä, muutosjohtaja. Minulla myös suuri sitoutuminen tähän koko alueeseen. Se on muodostunut, kun olen työskennellyt eri puolilla Etelä-Savoa.

Mitä tarkoitat muutosjohtajalla?
Muutosjohtaja siinä mielessä, että me käymme nyt läpi Suomen historian yhtä suurimmista muutoksista. Pelkästään tavanomaisella johtamisella ei pärjää. Muutostilanteessa tarvitaan huomattavasti paljon enemmän henkilöstön kuuntelemista, osallistamista ja yhteistyötä. Viestini onkin, että me teemme tämän yhdessä – se on varmaa.

Etelä-Savo on ollut vuosikaudet tunnettu eripuraisuudestaan – tehtäväkenttä ei ehkä ole kaikkein helpoin – mikä sinua tässä motivoi ja innostaa?
Itse en ajattele, että me olisimme jotenkin riitaisa ja muita huonompi alue. Näen, että meillä on suuria etuja verrattuna muihin. Ehdottomia vahvuuksia, jotka on mahdollista kääntää voitoksi. Se tosin vaatii hyvin paljon meiltä kaikilta, että sitoudutaan ja tehdään yhdessä, katsotaan yhteen suuntaan.

Olen myös useissa yhteyksissä tuonut ilmi, että eripurainen keskustelu on jo aikaa sitten viranhaltijoiden kesken jäänyt. Me teemme työtä yhdessä lähtien liikkeelle vahvuuksista ja hyvistä puolista.

Mitä ne meidän vahvuutemme Etelä-Savon hyvinvointialueella ovat?
Olemme poikkeuksellisella vesistöjen rikkomalla alueella. Meillä on täysin muusta maasta poikkeava merkittävä vapaa-ajan asutus. Kausiasukkaita palvellaan laajasti pelastuksen, ensihoidon ja päivystysjärjestelmän avulla.

Mittava vapaa-ajan asutus ja monipaikkaisuus tulee kääntää meidän voitoksi ja vahvuudeksi. Kaksi sairaalaa pitää kääntää vahvuudeksi, se on valtakunnallisesti täysin poikkeuksellista. Ainoastaan Lapin hyvinvointialueella on näin, ja sielläkin toinen sairaala on hyvin pitkälle ulkoistettu yksityiselle toimijalle, eikä näin ole verrattavissa meihin. Myös Vaalijalan valtakunnallinen asema erityisryhmille palveluja tuottavana osaamiskeskittymänä on ehdoton vahvuus.

Nyt puhutaan paljon veto- ja pitovoimasta henkilöstöön liittyen. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi työssä viihtymistä, hyvää työnantajamainetta, työntekijöiden sitoutumista työhönsä ja toisaalta työantajan sitoutumista henkilöstöönsä. Mistä nämä asiat syntyvät tai kuinka niitä rakennetaan?
Vastaukseni on, että sadoista eri asioista. Yleisjohdon kannalta näen, että meidän tärkeimpänä tehtävänämme on luoda edellytykset hyvälle työn teolle. Tarjota sellaiset työkalut, että ihmiset onnistuvat työssänsä. Se tarkoittaa myös viihtyisää työilmapiiriä. Kaikkien meidän pitää yhdessä miettiä keinoja, miten saamme aikaan hyvää työnantajapolitiikkaa ja yhteistä fiilistä rakennettua. Meidän pitää onnistua myös ammattilaisten saatavuudessa.

Kaikki ei myöskään muutu välittömästi, mutta toivoisin, että me kaikki löytäisimme ajatuksen yhteisestä prosessista kohti yhteisiä tavoitteita ja yhteistä päämäärää.

Olet itse syntynyt Tampereella, millaiset asiat ovat sinut kiinnittäneet tänne Etelä-Savoon?
Olen opiskellut Kuopiossa ja asunut Savossa jo yli 15 vuotta. Etelä-Savoon minut kiinnitti hyvä työyhteisö. Sen jälkeen olen löytänyt alueen vahvuudet asumisessa, Saimaan ja rannalla rauhoittumisen. Viihdyn täällä, sekä työssä että vapaalla.

Millaisena itse näet tulevan Etelä-Savon hyvinvointialueen, joka edessä jo siintää?
Yhtenäinen, elinvoimainen, työntekijöille vetovoimainen.

Vielä lopuksi muutama faktakysymys! Valitse yksi seuraavista
Rokki, poppi vai iskelmä?
– Poppi
Mustamakkara, muikku vai pitsa?
– Pitsa.
Kirja, podcast vai elokuva?
– Kirja
Puolitäysi vai puolityhjä?
– Puolitäysi
Auto, kävely vai polkupyörä?
– Valitettavasti usein auto. Lupaan, että jatkossa enemmän polkupyörä tai kävely.

Kiitos haastattelusta Santeri! Iloa, voimia ja menestystä työssäsi!