fbpx

Joulu etänä lähellä

Vietämme tänä vuonna joulua poikkeuksellisessa tilanteessa. Välimatkoista huolimatta yhteys läheisiin on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Me Etelä-Savon sote-uudistuksen uudistustiimissä toivomme, ettei kukaan jäisi juhlapyhinä yksin.  

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ohjeistaa suomalaisia viettämään joulua samassa tilassa vain läheisimpien ihmisten kanssa ja käyttämään luovuutta muiden tapaamisessa: 

https://thl.fi/fi/-/juhli-joulua-pienessa-porukassa-ja-valta-ruuhkia-listasimme-vinkkeja-turvalliseen-pyhien-viettoon

Uudistustiimi on koonnut vaihtoehtoisia videopuhelumahdollisuuksia ohjeistuksineen joulutervehdyksen yhteyteen. Haluamme tuoda tiedoksi turvallisia sekä vastuullisia vaihtoehtoja yhteydenpitoon myös joulun aikana.  

Kiitämme lämpimästi kaikkia eteläsavolaisia ja Etelä-Savon sote-uudistukseen osallistuneita tahoja kuluneesta vuodesta.  

Hyvää joulua ja iloista uutta vuotta 2021! 

Etelä-Savon sote-uudistuksen uudistustiimi 

Tutustu etäyhteysmahdollisuuksiin

WhatsApp 

  • Monelta suomalaiselta jo puhelimesta löytyvä WhatsApp-viestintäsovellus on ilmaiseksi saatavilla puhelimen sovelluskaupasta. Videopuhelun soittaminen WhatsApp-sovelluksessa vaatii sen, että molemmilla osapuolilla on sovellus ladattuna ja otettu käyttöön. WhatsApissa yhteyden muodostaminen tapahtuu puhelinnumeron välityksellä.  

Käyttö: Videopuheluita voi soittaa WhatsApp keskustelussa painamalla kameran kuvaa keskustelun oikeassa yläreunassa. Videopuheluita voi soittaa maksimissaan kahdeksan (8) henkilön WhatsApp-ryhmissä.  

Apple Facetime 

  • Facetimea voi käyttää vain Applen laitteilla, eli molemmilla osapuolilla täytyy olla Applen laite. Facetime on valmiiksi asennettuna Applen laitteissa. Käyttö: Normaalin puhelusoiton sijasta voit valita videopuhelusoiton.  

Samsung videopuhelu 

  • Samsungin puhelimien välillä toimii suora videopuhelu ilman mitään lisäsovellusten lataamista suoraan yhteystiedon vaihtoehdoista (puhelu, tekstari, video). 

Ohjeita WhatsApin videpuhelun, Applen Facetimen ja muiden videopuhelusovellusten käytöstä:  

Henri Kärkkäinen. 2020. Näin soitat videopuhelun – älä anna koronan erottaa sinua lähimmäisistäsi. Ilta-Sanomat: https://www.is.fi/digitoday/art-2000006466014.html 

Osku Kannisto. 2020. Näin soitat videopuhelun: tutustu sovelluksiin. Elisa: https://elisa.fi/ideat/nain-soitat-videopuhelun/