fbpx

Keväinen tervehdys Tulevaisuus kotona -hankkeesta

Etelä-Savon Tulevaisuus kotona -hanke on pyörähtänyt käyntiin huikean aurinkoisen kevätsään siivittämänä. Olemme tutustuneet toisiimme hanketiiminä ja alkaneet kerätä tietoa koko hyvinvointialueelta hankkeemme tavoitteiden näkökulmasta katsottuna. Tarkoituksenamme on yhtenäistää toimintamalleja ja luoda hyviä käytäntöjä kotiin annettaviin palveluihin, jotta turvallinen kotona asuminen voidaan varmistaa myös tulevaisuudessa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että olemme mm. ryhtyneet kartoittamaan Etelä-Savon hyvinvointialueen kotihoidon henkilöstöresursseja ja kokoamaan alueen sosiaalityöntekijöiden ydintiimiä suunnittelemaan gerontologisen sosiaalityön mallia. Suunnittelemme myös toimintatapoja 24/7 kotiin annettavien palvelujen turvaamiseksi ja digitaalisia ratkaisuja niiden tueksi, omavalvonnan ja tiedolla johtamisen käytäntöjen yhtenäistämistä ja paljon muuta. Alue on laaja ja toimintatapoja ja työvälineitä on monenlaisia, työsarkaa käytänteiden yhtenäistämisessä riittää!

Hankkeen edetessä tarkoituksenamme on järjestää tapahtumia, koulutusta, työpajoja, kuntalaistilaisuuksia ja kyselyitä henkilöstölle, asiakkaille, omaisille ja opiskelijoille. Aiomme olla aktiivisia ja näkyviä, tiedotamme hankkeen kuulumisista säännöllisesti tällä verkkosivulla ja jo Vetovoimainen kotihoito -hankkeesta tutuksi tulleilla Vetovoimapostilla ja Kotikulma-lehdellä. Seuraa meitä myös somessa, suorat linkit sivun alareunan kuvakkeissa vievät Etelä-Savon hyvinvointialueen Facebookiin, Instagramiin, LinkedIniin, Twitteriin ja YouTube -kanavalle.