fbpx

Terveyssosiaalityö tunnetuksi!

Essoten terveyssosiaalityön yksikkö käynnistää Etelä-Savon sote-uudistuksen kanssa kampanjan, jossa esitellään yksikön työtä ja henkilökuntaa. Voit lukea yksiköstä kesän ja syksyn aikana Essoten blogista sekä sote-uudistuksen tiedotteista ja some-kanavilta.

  • Olemme sosiaalityöntekijöitä ja -ohjaajia terveydenhuollossa. Tutuinta työmme on niille lääkäreille, hoitajille ja erityistyöntekijöille, joiden kanssa teemme työtä jokainen arkipäivä. Haluamme näkyä selvemmin myös muille työntekijöille ja asiakkaille, jotta palveluihimme ohjautuminen olisi mahdollisimman tehokasta ja helppoa. Alla oleviin yhteystietoihin voit lähettää kysymyksiä ja toiveita siitä, mitä haluaisit tietää työstämme. Kiitollisina kuulisimme myös kuvauksianne siitä, missä terveyssosiaalityö on mielestäsi onnistunut tai vaihtoehtoisesti epäonnistunut, kertoo Anu Ritsilä Essoten terveyssosiaalityön yksiköstä

Etelä-Savo sai ensimmäisen sosiaalihoitajan Moision huoltotoimistoon vuonna 1955. Mikkelin Lääninsairaalaan tuli ensimmäinen sosiaalihoitaja vuonna 1965.  Paljon on muuttunut vuosikymmenissä, mutta sosiaalityön ydin on pysynyt samana. Sosiaalityötä tarvitaan edelleen siellä, missä on sairautta, vammaisuutta, vähävaraisuutta, huolta ja hätää tulevasta.

Elisa Åbergin teksti vuodelta 1942 kirjasta Sosiaalihoitajattaren työ.

Lisätietoja antaa:

Anu Ritsilä
Vastaava sosiaalityöntekijä | Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
anu.ritsila@essote.fi
044 3512 347

Sanna Koskimäki
Viestintäkoordinaattori | Etelä-Savon sote-uudistus
sanna.koskimaki@etela-savo.fi
040 359 7561