fbpx

Työhönvalmennusta ja elintapaohjausta maksutta Essoten alueen työttömille työnhakijoille!Työkykyä ja kumppanuutta sote-keskuksesta! -hankkeen tarjoaman työhönvalmennuksen tarkoituksena on auttaa asiakasta löytämään työpaikka. Elintapaohjauksen tavoitteena taas on tukea terveyttä ja hyvinvointia sekä vahvistaa asiakkaan jaksamista arjessa.

Loka- ja marraskuun aikana Työkykyä ja kumppanuutta sote-keskuksesta! -hankkeen toiminta on kiihtynyt ja asiakastyö on saatu liikkeelle. Työhönvalmennuksessa on ollut syksyn aikana 13 asiakasta, joista muutama on tällä hetkellä työkokeilussa, yksi palkkatuetussa työssä ja yksi työllistyneenä avoimille työmarkkinoille. Työhönvalmennuksen asiakkaat käyvät työhönvalmentajan kanssa läpi koulutus- ja työtaustaansa ja mielenkiinnon kohteitaan liittyen työelämään. Lisäksi työhönvalmentaja auttaa työnhakijaa tunnistamaan omia vahvuuksiaan työelämässä. Työhönvalmentaja toimii tukena työsuhteen solmimisessa ja on apuna tarvittaessa työn muokkauksessa asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Tällä hetkellä elintapaohjauksen puolella on pääsääntöisesti kontaktoitu verkoston jäseniä ja haettu kanavia asiakkaiden saamiseksi. Ryhmä- ja yksilömuotoinen ohjaustoiminta on lähtenyt mallikkaasti käyntiin ja erityisesti ryhmäohjaus on kiinnostanut alueen asiakkaita.

  • Etsimme sekä työhönvalmennukseen että elintapaohjaukseen uusia asiakkaita. Odotankin innolla, että saamme polkaistua asiakastyön vielä vauhdikkaammin käyntiin kaikilla tehoilla. Kannustan kaikkia palveluista kiinnostuneita olemaan meihin pienellä kynnyksellä yhteyksissä, kertoo hankepäällikkö Petri Laitinen.

Työkykyohjelma on osa hallitusohjelmaa ja sen tavoitteena on työllisyysasteen nousu. Se tarkoittaa sitä, että mahdollisimman moni ihminen käy töissä Suomessa. Työkykyohjelman rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö, ja se toteutetaan yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Etelä-Savossa ohjelmaa toteutetaan sote-uudistuksen Työkykyä ja kumppanuutta sotekeskuksesta! -hankkeessa.

Lisätietoja hankkeesta

Petri Laitinen henkilökuva | Etelä-Savon sote-uudistus

Petri Laitinen

Hankepäällikkö
040 656 7422
petri.laitinen@etela-savo.fi

Hankesivut: https://etela-savo.fi/muutosohjelma/tyokykya-ja-kumppanuutta-sote-keskuksesta/

Työhönvalmennuksen esite: https://etela-savo.fi/wp-content/uploads/2021/12/Tyohonvalmennus-esite-A4.pdf

Elintapaohjauksen esite: https://etela-savo.fi/wp-content/uploads/2021/12/Elintapaohjaus-infolehtinen-1.pdf