fbpx

Uusille aluevaltuutetuille tarjottiin tietoa hyvinvointitiedolla johtamisesta hyvinvointialueella

Uusilla aluevaltuutetuilla oli eilen mahdollisuus tutustua hyvinvointitiedolla johtamisen kulttuuriin tulevalla hyvinvointialueella.

Tilaisuus järjestettiin erityisesti rakenteellisen sosiaalityön näkökulmasta, sen tietoon ja tietoaukkoihin perehtyen. Rakenteellinen sosiaalityö on määritelty sosiaalihuoltolaissa (Sosiaalihuoltolaki 1301/2014, §7), ja sillä tarkoitetaan tiedon tuottamista asiakkaiden palvelutarpeista ja niihin vastaavien palvelujen tarpeesta. Tietoa tulee kerätä ja analysoida ja tehdä muutosehdotuksia niiden pohjalta. Saatu tieto tulee liittää osaksi kuntien, hyvinvointialueiden ja organisaatioiden kehittämistoimintaa. Etelä-Savon hyvinvointialueella päätöksenteossa tullaan hyödyntämään rakenteellisessa sosiaalityössä tuotettavaa tietoa hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyössä sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen suunnittelussa ja toteutuksessa.  

Rakenteellisesta sosiaalityöstä ja hyvinvoinnista oli kertomassa Terveyden ja hyvinvoinninlaitokselta erityisasiantuntija Tapani Kauppinen. Alueellisesta hyvinvointitiedolla johtamisesta kertoivat tulevaisuuden sote-keskuksen hankepäällikkö Kirsi Leinonen ja vastuuvalmistelija Paula Pusenius ja rakenteellisen sosiaalityön viimeaikaisesta kehityksestä aluekehittäjä Satu Marja Tanttu ja projektipäällikkö Anne Surakka SOSRAKE-osaamisverkosto -hankkeesta.

Tilaisuuden tavoitteena oli hyvinvointitiedolla johtamisen tietoperustan kehittämistarpeiden ja mahdollisuuksien hahmottaminen hyvinvointialueiden käynnistyessä. Vastaavia tilaisuuksia on pidetty muillakin hyvinvointialueilla yhteistyössä Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen (ISO) kanssa. Tilaisuus toteutettiin Teams-toteutuksella.

Aluevaltuutettujen ensimmäinen kokous on 16.3., jolloin tulevalle hyvinvointialueelle valitaan hallitus sekä vt. hyvinvointialueen johtaja.

Lisätiedot:

Kirsi Leinonen henkilökuva | Etelä-Savon sote-uudistus

Kirsi Leinonen

Hankepäällikkö
040 359 9488
kirsi.leinonen@etela-savo.fi
Taina Paananen henkilökuva

Taina Paananen

Erityisasiantuntija
040 359 7201
taina.paananen@etela-savo.fi