fbpx

Etelä-Savon sote-maakuntauudistuksen ohjausryhmä aloitti toimintansa

Etelä-Savon sote-maakuntauudistuksen ohjausryhmä kokoontui ensimmäisen kerran 18.8.2020 Mikkelissä. Ohjausryhmän tarkoituksena on antaa mahdollisimman laaja asiantuntemus muutosohjelman johtamisen tueksi. Ryhmään on kutsuttu hankkeen päätoteuttajien lisäksi edustus kaikista Etelä-Savon kaupungeista ja kunnista, Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymästä sekä keskeistä sote-alueen järjestöistä.

Etelä-Savon sote-maakuntauudistuksen päätoteuttajina toimivat Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä, Vaalijalan kuntayhtymä, Pieksämäen kaupunki ja Etelä-Savon Pelastuslaitos. Johtoryhmän puheenjohtajana toimii Risto Kortelainen, ja uudistustiimiä johtaa Sami Sipilä.

Etelä-Savon sote-maakuntauudistuksen ohjausryhmän puheenjohtajaksi valittiin kokouksessa yksimielisesti Aira Kietäväinen ja varapuheenjohtajaksi Eero Aho.

Ohjausryhmässä käsiteltiin Etelä-Savon sote-maakuntauudistuksen valmistelun tilannetta yleisesti, sote-maakuntauudistuksen lakiesityksen lausuntokierrosta ja Etelä-Savon maakunnan hankehakemuksia ja rahoituspäätöksiä. Lisäksi käytiin läpi uudistuksen toimielimet ja henkilöstö, viestinnän ajankohtaiset asiat sekä järjestämissuunnitelman lähtökohdat.

Kokouksessa todettiin Etelä-Savon sote-maakuntauudistuksen lähteneen liikkeelle sulavasti edellisen sote-uudistuksen hyvää pohjatyötä hyödyntäen.

”Materiaalia on hyödynnettävissä edellisen maakuntauudistuksen pohjalta niin, että Marinin hallituksen sote-uudistuksen valmistelua ei tarvitse aloittaa tyhjästä. Työtä on silti paljon, mutta uskomme vahvasti yhdessä tekemisen ja ketterän kehittämisen voimaan muutosohjelman läpiviennissä. Tärkeintä kaikessa kehittämisessä on muistaa joka päivä, että teemme tätä ihmisiltä ihmisille. Sote-maakuntauudistuksessa palveluja nimenomaan parannetaan ja uusia välineitä palvelujen tuottamiseksi otetaan käyttöön,” muistuttaa Etelä-Savon sote-maakuntauudistuksen muutosjohtaja Sami Sipilä.

Ensimmäisen ohjausryhmän kokouksen avasi Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän johtaja sekä Etelä-Savon sote-maakuntauudistuksen johtoryhmän puheenjohtaja Risto Kortelainen.

Ministeriön vierailu Mikkelissä 28.8.2020

Seuraava merkittävä tilaisuus Etelä-Savon sote-maakuntauudistuksen osalta järjestetään 28.8.20, jolloin perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, kuntaministeri Sirpa Paatero sekä ministeriön virkamiehiä saapuu Mikkeliin valtakunnallisella Sosiaali- ja terveysministeriön maakuntakierroksella. Tilaisuus järjestetään kutsuvierastilaisuutena ministeriön ohjeistuksen mukaisesti. Tilaisuudesta tullaan järjestämään suora, kaikille avoin lähetys verkossa. Linkki tapahtuman lähetykseen löytyy soteuudistus.fi -sivustolta. Somessa kierrosta voi seurata tunnisteilla #sote ja #sotemaakuntakierros.

Sami Sipilä henkilökuva | Etelä-Savon sote-uudistus

Sami Sipilä

KONSERNIPALVELUJEN TOIMIALAJOHTAJA
044 770 0577
sami.sipila@etela-savo.fi