fbpx

Väliaikainen valmistelutoimielin päätti esittää vt. hyvinvointialuejohtajaksi Risto Kortelaista – aluevaltuuston 1. kokouksen valmistelua jatketaan vielä

Etelä-Savon hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin (vate) päätti jatkaa hallintosäännön valmistelua. Hallintosäännön hyväksyy aluevaltuuston ensimmäinen kokous. Vt. hyvinvointialuejohtajaksi vate päätti yksimielisesti esittää Risto Kortelaista.

Vate päätti yksimielisesti esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto ottaa vt. hyvinvointialuejohtajan virkaan valmistelujohtaja Risto Kortelaisen. Vt. hyvinvointialuejohtajan virka on voimassa siihen saakka, kunnes virkaan valittu hyvinvointialuejohtaja on rekrytoitu ja ryhtyy hoitamaan tehtävää.

  • Vt. hyvinvointialuejohtaja tarvitaan esittelijäksi aluehallituksen kokouksiin, kunnes varsinainen hyvinvointialuejohtaja on saatu rekrytoitua, vaten puheenjohtaja Saara Tavi sanoo. 

Vaten ajan valmistelutyö on koottu loppuraporttiin

Vaten toimikausi lähenee loppua samalla kun aluevaltuuston työskentely on alkamassa. Vaten lakisääteiset tehtävät on määritetty hyvinvointialuetta koskevassa voimaanpanolaissa. Näitä ovat muun muassa hyvinvointialueelle siirtyvän henkilöstön selvittäminen, henkilöstön siirtosuunnitelman ja siirtosopimusten valmistelu sekä hyvinvointialueelle siirtyvän omaisuuden ja sopimusten selvittäminen.

Kokouksessaan vate kävi läpi toimikautensa valmistelutilanteen ja käsitteli tätä koskevan loppuraportin.

  • Valmistelutilanne on hyvä, saimme päätökseen voimaanpanolain vaatiman työn. Aloittava Etelä-Savon hyvinvointialue on iso työnantajana, esimerkiksi henkilöstöä lähes 7 800 ja palkkakulut ovat noin 360 miljoonaa, eli isosta organisaatiosta on kyse, Tavi sanoo.

Vaten voimaanpanolain mukainen valmistelutyö on koottu loppuraporttiin, jonka vate merkitsi kokouksessaan tiedoksi. Raportti on esityslistan ja pöytäkirjan liitteenä:

https://eshva.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=202218-4

Aluevaltuuston 16.3. klo 12.00 kokous pidetään läsnäkokouksena ja lähetetään suorana verkossa

Väliaikainen valmistelutoimielin päätti, että aluevaltuusto kokoontuu ensimmäiseen kokoukseen 16.3.2022 klo 12.00 lukien. Kokouspaikka on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin A-rakennuksen kampussali A, osoite Patteristonkatu 3, Mikkeli.

Kuulutus ensimmäisestä kokouksesta julkaistaan hyvinvointialueen verkkosivuilla, Itä-Savo lehdessä, Länsi-Savo lehdessä, Pieksämäen lehdessä sekä lähetetään julkaistavaksi Etelä-Savon kuntien verkkosivuille. Kokous lähetään myös suorana verkkolähetyksenä, jotta yleisöllä on mahdollisuus seurata sitä etänä.

Kokouksen asialistalla on muun muassa hallintosäännön hyväksyminen, aluevaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan vaali sekä aluehallituksen jäsenten ja hallituksen puheenjohtajien vaali. Lisäksi valtuusto päättää hyvinvointialueen johtajan viran perustamisesta ja sekä väliaikaisen hyvinvointialueen johtajan nimeämisestä.  

Vate päätti kokoontua vielä 9.3. klo 15.30 alkaen käsittelemään hallintosäännön.  

Aluevaltuuston seuraavien kokousten aikataulu

Väliaikainen valmistelutoimielin esittää aluevaltuustolle, että se kokoontuu ensimmäisen 16.3. kokouksen jälkeen seuraavasti:

  • 31.3.2022: sähköisenä kokouksena kokouskutsussa tarkemmin ilmoitettavaan aikaan
  • 20.6.2022: kokouskutsussa ilmoitetaan tarkemmin aika ja kokouksen pitämisen tapa (sähköinen kokous/lähikokous) ja tarvittaessa kokouspaikka.

Vaten kokouksen kaikki asiat esityslistassa ja pöytäkirjassa, jotka julkaistaan täällä:

https://eshva.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames

Lisätiedot

Saara Tavi henkilökuva | Etelä-Savon sote-uudistus

Saara Tavi

Sosiaalipalvelujen toimialajohtaja
044 417 4100
saara.tavi@sosteri.fi
Risto Kortelainen henkilökuva | Etelä-Savon sote-uudistus

Risto Kortelainen

Vaten esittelijä
050 5228 677
risto.kortelainen@essote.fi
Sami Sipilä henkilökuva | Etelä-Savon sote-uudistus

Sami Sipilä

KONSERNIPALVELUJEN TOIMIALAJOHTAJA
044 770 0577
sami.sipila@etela-savo.fi